Am citit despre reglementarile Codului civil cu privire la logodna. As dori sa aflu daca exista asa ceva cu privire la concubinaj.Stau in concubinaj cu un barbat de 5 ani,in casa lui.Exista vreo lege care sa ma protejeze intr-un fel sa nu fiu data afara din casa dupa un timp?
in noul cod civil la art 269 alin 1 se precizeaza: "Parta care rupe logodna in mod abuziv poate fi obligata la despagubiri pentru cheltuielile facute sau contractate in vedere casatoriei, in masura in care au fost potrivite cu imprejrarile, precum si pentru orice alte prejudicii cauzate"
Cunosc o doamna care a locuit , succesiv, in locuintele proprietate personala a sotilor, a lucrat pana la epuizare si a contribuit la cheltuielile zilnice ale gospodariilor, a ingrijit soacre si socri bolnavi si, la 45 de ani, a ramas cu NIMIC. Luati aminte!!
Logodna
ContSters181996
O alta reglementare adusa de Noul civil este institutia logodnei.
Parea aproape uitata aceasta notiune, oarecum desueta atunci cand o mai auzeam, si, oricum ... (vezi toată discuția)
Rupere logodna
ilincamo
am avut o relatie de 6 ani din care 3 ani am locuit in concubinaj si in ultimii 2 ani am fost logoditi. logodna si relatia a luat sfarsit din cauza ... (vezi toată discuția)