avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rupere logodna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rupere logodna

am avut o relatie de 6 ani din care 3 ani am locuit in concubinaj si in ultimii 2 ani am fost logoditi. logodna si relatia a luat sfarsit din cauza proliferarii de injurii si amenintari a fostului logodnic la adresa mea, fapt care m-a facut sa rup logodna. nu am apucat sa demaram cheltuieli pentru organizarea nuntii, totusi in perioada relatiei am achizitionat bunuri in casa impreuna si am contractat credite bancare pentru nevoi personale. in aceasta situatie vreau sa stiu daca fostul logodnic poate fi sanctionat pentru daune morale pt ca m-a facut nevoita sa rup logodna (codul civil prevede ca poate fi sanctionat doar pt cheltuieli facute pt organizarea nuntii) si mai vreau sa stiu cum se impart in aceasta situatie bunurile si cum se imparte obligatia de a achita mai departe creditele contractate impreuna.
Nu ii puteti cere daune morale pentru ca va obligat să rupeți logodna și atâta vreme cat bunurile și creditele contractate nu au fost pentru realizarea casatoriei, ati putea avea cel mult un drept de creanta pentru bunurile care au ramas in posesia lor, dar creditele facute de dvs. raman in sarcina dvs.
Depinde de foarte multe aspecte cum se impart, depinde de bunuri, cine le cere., cine le cedeaza, cine le vrea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Logodna, conform legii = concubinajul in limbaj comun Roland Mindrila Roland Mindrila Se reglementeaza in Art. 266din Noul cod civil Logodna (1) Logodna este promisiunea reciprocă de a încheia căsătoria. (2) Dispoziţiile privind ... (vezi toată discuția)
Concubinaj bucuresco bucuresco stau in concubinaj de 3 ani si doresc sa stiu de la cati ani de concubinaj am si eu drepturipentru investitii facute in casa si bunuri cumparate in acest timp ... (vezi toată discuția)
Concubinajul georgetaconstantinescu georgetaconstantinescu dupa cat timp are dreptul o persoana care a trait in concubinaj la despagubiri materiale sau morale?va multumesc anticipat pentru raspuns (vezi toată discuția)