avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinajul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinajul

dupa cat timp are dreptul o persoana care a trait in concubinaj la despagubiri materiale sau morale?va multumesc anticipat pentru raspuns

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:58, 10 August 2016
Nu am inteles ptr. ce anume despagubiri materiale si morale,concubinajul nu genereaza drepturi si obligatii legale precum casatoria.Termenul general de prescriptie este de 3 ani.
nu depinde de timp depinde daca ati facut investitii impreuna .Despre "despagubiri morale" nu stiu la ce va referiti.
Buna ziua,
In dreptul romanesc nu nexista institutia concubinajului care sa produca efecte intre parti.
In aceste conditii cei ce traiesc in concubinaj, la despartre, nu-si pot cere unul altuia daune materiale sau morale.
Bunurile realizate impreuna se pot imparti in masura in care se poate demonstra ca au fost realizate in comun.
despre daune morale .... asa ceva nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legea concubinajului Oprea Lidia Oprea Lidia Dacă un bărbat si o femeie locuiesc împreună ,si la unul din ei intervine decesul, cum se împart bunurile (vezi toată discuția)
Concubinaj timp de 40 de ani!!!! gargamella gargamella As avea nevoie de cateva sfaturi.....dar intai sa va spun cateva ceva despre situatia mea.... 1. Traiesc in concubinaj de circa 40 de ani, am 5 copii impreuna ... (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)