avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj timp de 40 de ani!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj timp de 40 de ani!!!!

As avea nevoie de cateva sfaturi.....dar intai sa va spun cateva ceva despre situatia mea....
1. Traiesc in concubinaj de circa 40 de ani, am 5 copii impreuna cu concubinul, actual toti majori, toti recunoscuti de el inca din maternitate
2. In tot acest timp am construit o casa impreuna, eu nu am lucrat ptr ca am avut grija de copii, de cresterea lor , plus de muncitorii care lucrau la casa ptr ca concubinul lucra mai mult detasat( venea acasa doar in week/end), am ajutat la constructie, si la tot ce tine de asta, menaj, varuit..tot ce poate face o femeie...
3. Cat timp a trait mama mea am fost ajutata cu sume de bani, bani care i.am dat tot ptr ridicarea acestei case( lucru pe care concubinul meu nu il mai recunoste), dupa moartea mamei mele am vandut casa parinteasca si cota care mi.a revenit mie, ptr ca suntem mai multi frati, i.am dat.o tot concubinului ptr a investi in kasa, dar dansul iar nu mai recunoaste
4. Nu am dus un trai macar decent cu el, ptr ca am avut parte numai de scandaluri, batai...iar si iar....etc dar am stat ptr ca am considerat ca asa e cel mai bine in acel moment ca copii mei sa creasca langa tatal lor,,,
5. In momentul de fata concubinul ma da afara din casa, chiar daca eu am intentat un proces si ne judecam de mai bine de un an, iar luna aceasta avem alt termen
6. Casa este numai pe numele lui, si majoritatea actelor de pe materiale, contracte apa, gaz, lumina etc...chiar daca am contribuit si eu cu bani, tin sa precizez ca el este maistru contructor si lucrand in domeniul el se okupa cu achizitionarea materialelor....in momentul de fata am doar facturile si chitantentele de la apa , lumina, etc...ptr ca el nu mai plateste nimik de vreo 10 ani , desi consuma si el!
7. Ce sanse am ca in instanta sa castig ? Eu am facut ptr partaj judiciar, desi stiu ca de acest lucru se discuta doar in cazul casatoriei! Sunt bolnava de multi ani de zile si nu as vrea ca la varsta de 60 de ani, dupa 40 de ani petrecuti langa un om fara suflet , sa ajung in strada, ptr ca el asta urmareste!
8. Ma ajuta ceva acest nou cod civil? Am citit si din cate am inteles nu am nici un avantaj traind in concubinaj!
Va multumesc anticipat tuturor care ve.ti binevoi a. mi da un sfat, o parere!
Cel mai recent răspuns: AgathaB , utilizator 15:36, 21 Februarie 2012
Aveti un drept de creanta daca puteti dovedi ca ati contribuit la contractia casei.
Noul Cod Civil nu se aplica raporturilor juridice nascute sub imperiul legii vechi.
Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat. Procesul este foarte greu ca sa il puteti conduce singura.
Situatia dvs. este destul de delicata intrucat, de regula, concubinilor le este recunoscut un drept de creanta, drept care este supus termenului de prescriptie de 3 ani de la nasterea acestuia.
Nu stiu care este regimul juridic al constructieie, ce acte aveti pentru casa.
In raport de aceste acte urmeaza sa se discute daca puteti invoca un drept de coproprietate.
multumesc mult ptr raspuns, toate actele sunt pe numele concubinului. in momentul de fata nu am situatia financiara necesara ptr a angaja un avocat, si am termen luna aceasta. doar chitante platite de mine de la utilitati.....martori am care stiu ca am contribuit si am locuit in casa impreuna tipm de 40 de ani ptr ca concubinul nici macar acest lucru nu il mai recunoaste, tin sa precizez ca el are deja avocat si o situatia materiala foarte buna. cu d.zeu inainte, daca am ajuns pana aici nu mai dau inapoi! Va multumesc inca o data tuturor ptr raspuns!
Sa spunem ca in final dovedesc ca am contribuit la constructia casei, acest drept de creanta ce reprezinta mai exact? Am dreptul si la o pensie de intretinere? DaCA obtin acest drept de coproprietar pot cere in instanta contravaloarea a ceea ce imi apartine in bani, ptr ca nu as mai vrea sa locuiesc cu el in aceeasi casa, ptr ca nu voi avea niciodata liniste , sa imi dea bani si eu plec din casa !
Nu puteti obtine un drept de co-proprietate ci doar o creanta, adica o suma de bani.

Alte discuții în legătură

Partaj concubinaj OTILIAMANO OTILIAMANO MA NUMESC OTILIA MANOLACHE, AM 27 ANI SI AM LOCUIT IMPREUNA CU UN BARBAT TIMP DE 5 ANI IN CONCUBINAJ. IN ACEASTA PERIOADA AM ACHIZITIONAT O CASA SI UN TEREN PE ... (vezi toată discuția)
Drepturile concubinilor dandanaua dandanaua El si ea au trait impreuna intr-o casa vreo 12 ani, timp in care, \"cot la cot\" au muncit (ambii au avut serviciu), au renovat, au modernizat, au cumparat ... (vezi toată discuția)
Mostenire dobandita prin concubinaj Nicolae Gabriel Nicolae Gabriel Buna ziua, Tatal meu traieste in concubinaj cu o doamna de aproximativ 20 ani. Ar putea aceasta doamna, sau rudele ei sa intre ca mostenitori, dupa moartea ... (vezi toată discuția)