avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile concubinilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile concubinilor

El si ea au trait impreuna intr-o casa vreo 12 ani, timp in care, "cot la cot" au muncit (ambii au avut serviciu), au renovat, au modernizat, au cumparat mobile, covoare, electrocasnice si tot felul de alte lucruri.Casa a fost cumparata pe numele lui in timpul concubinajului (cam dupa 4-5 ani de concubinaj).Ce drepturi are ea daca se despart? Poate dovedi doar cu martori ca a participat cu bani si la cumpararea casei si la toate bunurile?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:01, 4 Septembrie 2009
Se poate si cu martori care sa ateste faptul ca cei 2 au convietuit atata timp.Ar fi insa necesare si unele inscrisuri. In privinta bunurilor ar fi sanse insa nu si in privinta imobiului. Ar fi fost altceva daca erau coproprietari. In caz de despartire( dar poate nu va fi cazul), ea se poate adresa instantei cu o actiune in pretentii.
ar avea un drept de creanta, insa e foarte dificil de probat asemenea chestiuni, cel mai bine luati legatura cu un avocat local...
Asa cum a spus si Alex ar putea avea un drept de creanta dar fara inscrisuri care sa demonstreze acest lucru proba cu martori ar fi insuficienta!
Oricum , asupra imobilului nu are nici un drept fiindca in acte apare doar concubinul!
Eventual asupra mobilei sau a bunurilor mobile daca apare si ea in documentele de achizitie(facturi , contracte , etc)
Sanse minime in cazul unei despartiri!B-)
i.Casa a fost cumparata pe numele lui in timpul concubinajului (cam dupa 4-5 ani de concubinaj


Asupra bunului imobil EA poate avea un drept de creanta (supus si acest termenului general de prescriptie , cel de trei ani , care stinge dreptul material la actiune).

Iar acesta poate fi sustinut cu orice mijloc de proba(inclusiv martori ).;)
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa concubinaj ContSters97117 ContSters97117 Nu stiu daca problema mea se incadreaza in acest domeniu ,dar incerc totusi sa va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mariaburete mariaburete DACA SE CONVIETUIESTE IN CONCUBINAJ ,5 ANI DE ZILE ,CARE SANT DREPTURILE PARTILOR IN CAZ DE DESPARTIRE? VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Partaj in concubinaj Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc daca se poate cateva lamuriri.Dupa o convietuire in concubinaj de 8 ani ,la despartire pot primi ceva din ce am investit in locuinta ... (vezi toată discuția)