avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este legea concubinajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este legea concubinajului

Dacă un bărbat si o femeie locuiesc împreună ,si la unul din ei intervine decesul, cum se împart bunurile
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:33, 9 Ianuarie 2020
Concubinii nu se moștenesc între ei. Fiecare e cu bunurile lui.
Stimata doamna,

Concubinajul nu este reglementa de legislatia romana in vigoare.

Concubinajul nu da nastere unui drept de mostenire.

Fiecare dintre concubini pot perfecta testamente reciproce.

Ori unul dintre concubini poate incheia un contract de intretinere, spre exemplu.

Partenerii care coabiteaza pot dobandi bunuri proprii, respectiv datorii proprii, bunuri proprietate comuna pe cote-parti (cota -parte din dreptul de proprietate fiind determinata , fiind una abstracta, matematica, ideala ), respectiv datorii comune.( unul putand avea calitatea de codebitor ).

Investitiile dau nastere unui drept de creanta, supus termenului general de prescriptie, cel de 3 ani.(posesia intrerupe acest termen).

Intinderea dreptului de creanta poate fi demonstrata, prin orice mijloc de proba.

(inscrisuri, martori, expertize de specialitate ).

Succes!
Concubinajul nu este reglementat în legislația și concubinii nu se bucură de vreo protectie din partea statului.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa isi lase testement unul altuia, altfel, daca unul moare, celalalat nu il mosteneste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubinei adrianag1974 adrianag1974 Am trait in concubinaj cu un barbat 20 de ani.El a fost casatorit iar in urma casatoriei a avut doi copii la ora actuala majori.Cand am hotarat sa stam ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna monicastefan monicastefan Buna ziua, As vrea sa stiu cum pot doua persoane, fara niciun grad de rudenie intre ele, sa cumpere impreuna un teren si daca pot sa construiasca ulterior? ... (vezi toată discuția)