buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ani.ea are un copil tot din prima casatorie care acum este casatorit la casa lui.as vrea sa stiu daca dupa moartea mea ,ei, conclubinei o sa-i revina o parte... ceva din bunurile mele mobile si imobile,daca exista vreo lege in sensu acesta, referitoare la relatia de conclubinaj. va multumesc .
Il sfatuiti cum sa faca SA LASE MOSTENIRE concubinei..
Eu din enuntul problemei nu am simtit ca asta vrea, ci mai degraba se teme de vreo lege care sa-i diminueze mostenirea copilului lui.
Nu exista aceasta prevedere legala, este un mit care circula cum ca dupa ...x... ani de concubinaj , concubinul supravietuitor mosteneste ceva dupa defunct.
Cred ca asta era intrebarea userului.
Daca ma insel, sa revina cu detalii.
stimate domnule,
concubinul supravietuitor poate solicita instantei de judecata sa ii acorde o parte dintre bunurile dobandite impreuna cu conditia sa dovedeasca efectiv contributia sa financiara la achizitionare. Concubinul nu are vocatie succesoarala.
Partaj
marius_boss
baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)