avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire din concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire din concubinaj

buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ani.ea are un copil tot din prima casatorie care acum este casatorit la casa lui.as vrea sa stiu daca dupa moartea mea ,ei, conclubinei o sa-i revina o parte... ceva din bunurile mele mobile si imobile,daca exista vreo lege in sensu acesta, referitoare la relatia de conclubinaj. va multumesc .
Concubinii nu se mostenesc.
Pot axista insa pretentii asupra bunurilor achizitionate impreuna sau imbunatatirilor aduse celor deja existente.
Nu exista o astfel de posibilitate.Puteti gasi alte formule juridice prin care sa-i lasati ei ceva.
Fara sa incalcati rezerva succesorala a copilului dvs, ii puteti lasa concubinei prin testament cate ceva din bunuri.
Il sfatuiti cum sa faca SA LASE MOSTENIRE concubinei..
Eu din enuntul problemei nu am simtit ca asta vrea, ci mai degraba se teme de vreo lege care sa-i diminueze mostenirea copilului lui.
Nu exista aceasta prevedere legala, este un mit care circula cum ca dupa ...x... ani de concubinaj , concubinul supravietuitor mosteneste ceva dupa defunct.
Cred ca asta era intrebarea userului.
Daca ma insel, sa revina cu detalii.
stimate domnule,
concubinul supravietuitor poate solicita instantei de judecata sa ii acorde o parte dintre bunurile dobandite impreuna cu conditia sa dovedeasca efectiv contributia sa financiara la achizitionare. Concubinul nu are vocatie succesoarala.

Alte discuții în legătură

Doua persoane locuiesc împreună 38 de ani,dar nu sunt căsătoriți.nu ... adrianadeutsch adrianadeutsch Doua persoane locuiesc împreună 38 de ani,dar nu sunt căsătoriți.Nu au copii împreună doar el având un copil din prima căsătorie. Locuință in ... (vezi toată discuția)
Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)