bun, sa luam cazul cel mai rau daca mostenitorii mosului demonstreaza ca a fost x viciu in acte, sau doll, sau x motiv si totusi actul se anuleaza.
atunci eu cumparatorul de buna credinta trebuie sa dau terenul inapoi si sa ma judec cu procuratorul mosului ca sa-mi recuperez banii mei dati?
eu sa raman pagubit de bani si de teren sa-l caut pe x nepot care e disparut...
cum imi mai recuperez eu paguba daca ala e de negasit sau nu are banii de dat inapoi....
care-i procedura daca actul de anuleaza?
buna ziua
-nu mi-am platit platit asociatia de vre-un an.
-am fost plecat. cand am revenit am descoperit niste penalitati f mari.
de exemplu la valoarea calculata la 1 luna de vara de 100 lei penalitatea era de 90 lei.
-mi se pare ca la case de amanet si nu am vrut sa le-o platesc.
-cand un prieten mi-a spus ca pot beneficia de scutire penalit conform legii nr... mi-am luat de la fisc veniturile si toate actele necesare si m-am dus la ei dar nu au vrut sa mi le inregistreze fiindca legea mai era valida inca 1-2 saptamani. si ca ele nu au timp sa proceseze actele mele intr-un interval asa scurt....
- pe fiecare foaie afisata lunar jos la panou eu sant evidentiat cu dunga fosforescenta. nu este ilegal asta?
- acum sant dat de ei in judecata pt recuperarea datoriei.
ce pot face ca sa ma scuteasca de penalitati ???
ce acte sa cer de la ei ca sa ma pot apara eu si sa contest corectitudinea calculelor.
-va rog cei care ati castigat procese impotriva pretentiilor asociatiilor sa-mi spuneti ce sa cer, ce sa invoc, fiindca quantumul sumei penalitatilor este exact dublu
buna ziua
-am cumparat un teren acum 1 luna
-cumpararea s-a facut pe baza unei procuri pt vanzare . toate actele ok.
-terenul a fost divizat acum 1 an si abia acum 1 luna vandut.
-dupa ce l-am cumparat au aparut problemele.
-procuratorul a fugit cu banii mosului. mosul a murit dupa 2-3 saptamani de la semnarea actelor notariale. mosul stia ca terenul se v-a vinde, eu m-am intalnit la teren personal cu el. intrebandu-l de ce nu vine el la semnat mi-a spus ca are mai multi copii si ca nu vrea sa stie copii ca el vinde fiindca vor vrea parte la bani. si de asta a facut procura.
-problema a aparut la moartea mosului cand de la morga au trimis pentru certificat deces si s-a constatat ca buletinul mosului a fost modificat , respectiv numele lui. cica buletinul era tip vechi de hartie.
- toate actele terenului dobandit de mos prin uzucapiune de 30 ani erau pe numele modificat. sentinta judecata uzucapiune din 1998, certificat fiscal, extras carte funciara, schita cadastrala, tot absolut era pe numele modificat.
- ceea ce ma duce pe mine capul e ca nu a modificat eroarea numelui lui din sentinta de uzucapiune din 1998. si a continuat procedura modificandu-si buletinul. fiindca seria corespunde cat si cnp.
- acum fii si ficele au angajat avocat ca sa atace actul meu de proprietate ca cica a fost pacalit mosu si se va invoca dolul.
- eu sant cumparator de buna credinta si nu am avut nici o idee de aceste probleme , fiindca daca aveam vre-o idee nu mai cumparam...#-o
- dezmembrarea cat si procura au fost facute la un notar iar vanzarea mea la alt notar.
se poate anula actul meu de v-c, sa raman eu pagubit de bani , fiindca procuratorul care a primit banii mei la notariat cand s-a facut vanzarea nu mai e de gasit ???
la executor am fost si imi zice ca actul notarial nu este titlu executoriu ??? si ca tre sa fac actiune de punere in posesie...? intradevar era o cucoana cam tinerica dar nu cred eu ca nu a vrut banii mei...
deci care e adevarul ?
am cumparat un teren si acum am certuri cu vecinii care sant si fostii proprietari, fiindca ei nu si-au primit toti banii.
vanzarea sa facut pe baza de procuranotariala si nepotu x a fugit cu banii.
terenul meu este in continuarea casei lor , deci s-a facut divizare.
acum vecinii vin cu paru la mine de fiecare data cand ma duc acolo si ma scot afara de pe teren.
am facut plangere politie si politia mi-a spus ca nu-i poate incadra la tulburare posesie ci doar sa le dea amenda de injurii si amenintare ? ? ?
de ce nu tulburare posesie ?
ce trebuie sa fac ca sa fie ceva mai serios ... tulburare de posesie... fiindca amenda politiei nu o sa-i sperie prea tare
ce pot sa fac fiindca nu am muschi ca sa-i iau cu paru de pe terenul meu...
- eu sant proprietar din ziua semnarii actelor la notariat / el are acces pe teren pana pe 20 noe / accesul eu i l-am dat nu el mie... / eu am fost de acord sa-i permit acces ca sa isi ia restul de recolta de pe terenul meu / nu invers
- deci maine ma duc si ingradesc tot / pana pe 20 ai las o portita deschisa si dupa 20 nik acces.
- ce pot eu pati ca-mi ingradesc terenul meu / in afara de amenda autorizatie?
- dupa ce il ingradesc pot sa-l acuz pe vecin de distrugere gard sau de intrare abuziva pe terenul meu ?
- pot atunci sa-i fac plangere de tulburare posesie ?
astept si alte sfaturi va rog / ce pot face legal ? fiindca nu sant vre-un smecher ca sa ma duc cu parul
eu in posesie am intrat la data semnarii actului notarial. le-am dat 1 luna acces pe teren ca sa-si ia varza. deci nu am termen eu de luare in folosinta, ci ei de acces la teren.
ca sa faci din actul notarial un titlu executoriu cica iar treca minim 6 luni. eu nu le dau termenul asta.
- deci lamuriti-ma, eu fac maine pe terenul meu gard fara autorizatie si astfel il ingradesc total.
- pana pe 20 le las o poarta deschisa de acces. ei pot sa mi-l dea jos, sa mi-l darame sau fure ? ei pot sa ma acuze pe mine de tulburare posesie ?
-de ce eu NU pot daca fac poze la gard sa-i acuz pe ei de violare si furt si distrugere si tulburare posesie ?
- cum pot eu sa intru linistit pe proprietatea mea doar cu legea in mana , nu cu altceva...
pe teren am intrat de vre-o 8 ori. de vre-o 6 ori inainte si de vre-o 2 ori dupa ce l-am cumparat. pe contractul de vanzare cump la notariat s-a trecut termen 20 noe pentru ca proprietarul sa-si ridice recolta. a avut varza pe el. acum nu mai este.
- domnule alex la ce fel de posesie va referiti ? ce prevede legea ? eu sa imbatranesc prin tribunale chiar daca el nu mai e proprietar ? ce ma invatati sa fac / nu mai am somn noaptea cu nebunii astia / si vad ca politia doarme...
pai gard de inprejmuire vreau sa fac dar nu am timp de autorizatie la care trebuie proiect gard, avize si urbanism si costa cam 10 mil hartogaraie dar dureaza 2-3 luni. eu nu vreau sa astept 3 luni asa ca ma apuc de gard fara autorizatie si daca sa iau amenda asta este. platita in 48 ore cica e 500 lei....
dar vecinul poate sa-mi fure sau detelioreze gardul ?
daca eu fac gardul fara autorizatie si el fura gardul sau intra iar abuziv pe terenul meu; ce pot sa-i fac, fiindca gardul e facut fara autorizatie.... ?
astept si alte idei pt rezolvarea problemei...