avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare in anulare act notarial / actiune dol ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare in anulare act notarial / actiune dol ?

buna ziua
-am cumparat un teren acum 1 luna
-cumpararea s-a facut pe baza unei procuri pt vanzare . toate actele ok.
-terenul a fost divizat acum 1 an si abia acum 1 luna vandut.
-dupa ce l-am cumparat au aparut problemele.
-procuratorul a fugit cu banii mosului. mosul a murit dupa 2-3 saptamani de la semnarea actelor notariale. mosul stia ca terenul se v-a vinde, eu m-am intalnit la teren personal cu el. intrebandu-l de ce nu vine el la semnat mi-a spus ca are mai multi copii si ca nu vrea sa stie copii ca el vinde fiindca vor vrea parte la bani. si de asta a facut procura.
-problema a aparut la moartea mosului cand de la morga au trimis pentru certificat deces si s-a constatat ca buletinul mosului a fost modificat , respectiv numele lui. cica buletinul era tip vechi de hartie.
- toate actele terenului dobandit de mos prin uzucapiune de 30 ani erau pe numele modificat. sentinta judecata uzucapiune din 1998, certificat fiscal, extras carte funciara, schita cadastrala, tot absolut era pe numele modificat.
- ceea ce ma duce pe mine capul e ca nu a modificat eroarea numelui lui din sentinta de uzucapiune din 1998. si a continuat procedura modificandu-si buletinul. fiindca seria corespunde cat si cnp.
- acum fii si ficele au angajat avocat ca sa atace actul meu de proprietate ca cica a fost pacalit mosu si se va invoca dolul.
- eu sant cumparator de buna credinta si nu am avut nici o idee de aceste probleme , fiindca daca aveam vre-o idee nu mai cumparam...#-o
- dezmembrarea cat si procura au fost facute la un notar iar vanzarea mea la alt notar.

se poate anula actul meu de v-c, sa raman eu pagubit de bani , fiindca procuratorul care a primit banii mei la notariat cand s-a facut vanzarea nu mai e de gasit ???

multumesc mult pt raspuns
Cel mai recent răspuns: maxx33 , utilizator 17:17, 7 Decembrie 2011
sunteti protejat in virtutea calitatii de dobanditor de buna credinta.
este de datoria imputernicitiului sa restituie suma rezultata din vanzare mostenitorilor astfel acestia au un drept de creanta impotriva lui.
nu ramaneti pagubit, ramane in sarcina mostenitorilor sa demonstreze ca batranul a fost intr-adevar pacalit.
bun, sa luam cazul cel mai rau daca mostenitorii mosului demonstreaza ca a fost x viciu in acte, sau doll, sau x motiv si totusi actul se anuleaza.

atunci eu cumparatorul de buna credinta trebuie sa dau terenul inapoi si sa ma judec cu procuratorul mosului ca sa-mi recuperez banii mei dati?

eu sa raman pagubit de bani si de teren sa-l caut pe x nepot care e disparut...
cum imi mai recuperez eu paguba daca ala e de negasit sau nu are banii de dat inapoi....
care-i procedura daca actul de anuleaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot intra pe terenul meu / fostul proprietar nu ma lasa maxx33 maxx33 1. Am cumparat 1100 mp teren intravilan in bacau acum 2 saptamani de la un nene ''nepot'' care avea o procura notariala in vederea vanzarii explicite a ... (vezi toată discuția)
Ajutor ! cum intru pe terenul meu ? maxx33 maxx33 1. Am cumparat 1100 mp teren intravilan acum 2 saptamani de la un nene ''nepot'' care avea o procura notariala in vederea vanzarii explicite a terenului din ... (vezi toată discuția)
După decesul tatălui meu, am descoperit că terenul agricol ... 2matei2 2matei2 După decesul tatălui meu, am descoperit că terenul agricol extravilan pe care acesta îl cultiva defapt nu mai este al lui. Există un contract de ... (vezi toată discuția)