avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După decesul tatălui meu, am descoperit că terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După decesul tatălui meu, am descoperit că terenul agricol ...

După decesul tatălui meu, am descoperit că terenul agricol extravilan pe care acesta îl cultiva defapt nu mai este al lui.

Există un contract de vânzare încheiat la notar (în anul 1998) între un cumpărător și un vânzător împuternicit de tatăl meu printr-o procură notarială (deci nu tatăl meu a vândut direct).

În procura notarială se precizează că tatăl meu împuternicește pe numitul X să vândă în numele lui terenul. În acea procură, se precizează că tatăl meu se identifică prin B.I. seria X nr Y, eliberat în 1980 (deci expirat de 8 ani). Nu este trecut CNP și nici o altă anexă la această împuternicire (nu știu dacă în 1998 se făceau copii xerox după B.I.)

Tatăl meu nu a menționat niciodată nimic despre această vânzare și până la deces a lucrat terenul, fix ca și cum ar fi al lui.

Mie unul mi se pare foarte suspectă acea împuternicire prin care tatăl meu este identificat în fața notarului printr-un B.I. expirat. Este permis unui notar să folosească la întocmirea actelor documente expirate, mai ales când se știe clar că acele documete se eliberează pentru a "genera" alte documente ?
Cel mai recent răspuns: 2matei2 , utilizator 11:41, 22 Aprilie 2023
cati ani avea in 98? poate buletinul era valabil.
În 1998 avea 44 de ani.
ciudat, dar nu stiu daca si suficient sa atacati actul de vanzare.
Momentan, actul de vânzare este pe plan secund pentru mine. La prima vedere pare în regulă.

Țin să menționez că împuternicirea și vânzarea au fost făcute de notari diferiți.

Nemulțumirea mea se îndreaptă către notarul care a făcut împuternicirea (și parțial către cel împuternicit).
Eu sunt de principiu că "nu e prost cine cere, e prost cine dă" (scuzați-mi exprimarea plastică).

Ce prevede legea cu privire la legitimarea în fața notarului? Ce Anexe ar trebui să conțină actul notarial, mă refer dacă se specifică în clar că ar trebui să conțină o copie după acel buletin?

Momentan, la prima încercare Notarul a refuzat să discute cu mine problema (am cerut să văd dosarul).
Am cerut și la Evidența Populației informații despre Buletinul cu seria X nr Y, eliberat în 1980 (dacă a fost declarat pierdut sau dacă i sa prelungit în vre-un fel valabilitatea) dar nici de acolo nu am primit nici un răspuns.
Eu am crezut ca problema e ca nu mai mosteniti terenul, nu ca a observat sau nu, notarul ca buletinul e expirat cand a facut imputernicirea.

Alte discuții în legătură

Anulare procura si contract de vanzare cumparare degetel2013 degetel2013 În anul 1976 se încheie de către notarul X un act de vindere-cumpărare imobil între vânzător1 şi cumpărător1. Dubios, în anul 1980, luna ianuarie se ... (vezi toată discuția)
Atacare in anulare act notarial / actiune dol ? maxx33 maxx33 buna ziua -am cumparat un teren acum 1 luna -cumpararea s-a facut pe baza unei procuri pt vanzare . toate actele ok. -terenul a fost divizat acum 1 an si ... (vezi toată discuția)
împuternicire danieldinica danieldinica Mă confrunt cu următoarea problemă: Locatarii blocului în care locuiesc, s-au hotărât să accepte construirea unei mansarde de către o firmă ,contra ... (vezi toată discuția)