avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... împuternicire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

împuternicire

Mă confrunt cu următoarea problemă:
Locatarii blocului în care locuiesc, s-au hotărât să accepte construirea unei mansarde de către o firmă ,contra unor facilităţi pe care deja cred că le cunoaşteţi. În acest sens, mai întâi, toţi proprietarii trebuie să se înscrie într-un tabel şi să semneze cum că sunt de acord. Problema este că pe scara mea există un apartament al cărui proprietar este plecat în Italia la muncă iar în apartament locuieşte fiul său cu soţia. Am înţeles că pentru a putea fiul său să accepte mansardarea în numele tatălui său (sau al părinţilor) , este necasară o împuternicire notarială trimisă din Italia pe baza căreia să semneze actele necesare fiul său. Întrebarea mea este care este scopul pentru care se eliberează această procură (mă refer la conţinutul procurii).
Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:37, 13 Martie 2010
daca acordul tuturor locatarilor este obligatoriu si daca sotia este in tara, de ce nu poate dansa semna? nu figureaza in actul de proprietate?
daca asta este situatia si aveti nevoie de procura, continutul ei face referire exact la situatia de fapt: x, in calitate de proprietar al apt. z din imobilul y, situat in..., il imputerniceste pe y, fiul sau, sa semneze acordul privitor la mansardarea imobilului z din imobilul y situat in...
Legislatia in vigoare,obliga ca pentru demararea formalitatilor necesare ridicarii edificiului mentionat de dvs ,sa existe document notarial asumat de catre proprietarul de drept .
Aceasta obligatie survine ca urmare a repetatelor situati,in care, in trecut terti ,fara calitatea de proprietar al spatiului cu destinatia de locuit (rude,chiriasi),au semnat tabel ,iar ulterior proprietarul de drept ,a ridicat pretentii,admise de instanta de judecata
este cu sotia in strainatate iar procura nu poate fi numai pentru semnarea acordului ci si pentru semnarea actului in fata notarului.Acordul se semneaza intr-un tabel pentru a asigura firma de vointa noastra, iar in fata notarului se semneaza actul autentic.(probabil de cedare prin v-c a unui procent din spatiul comun.
@R. are dreptate si a dat o solutie corecta. Se mai poate apela la un Contract de administrare a locuintei de catre fiul proprietarului care, in baza acelui contract de administrare poate face orice cu acel apartament, mai putin sa-l instraineze... Acestea sunt documente standard si nu ridica probleme de intocmire.
Atat procura cat si Contractul de administrare trebuie sa ajunga la notarul public unde se intocmesc celelalte documente aferente lucrarii de mansardare.
Procura trebuie sa exprime descrierea exacta a actiunii de imputernicire, de exemplu:
Il imputernicesc pe fiul meu X, CI.......... CNP......... sa foloseasca si sa aduca modificari contractului de vanzare-cumparare nr......... intocmit la biroul notarial....... in data de......, pentru vanzarea partiala de cota-parte indiviza din proprietatea mea catre firma/persoana..................................
....sau o alta formula de descriere.
Daca aceasta procura nu este suficient de specifica, ea poate deveni inutila.

Alte discuții în legătură

Valabilitatea contractul bilateral channel channel Stie cineva ce valabilitatea poate avea un contract bilateral intre doua societati, una reprezentata prin domnul X si cealalta prin domnul Y? In loc de ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Adelinamana Adelinamana Buna ziua! Va rog ajutor, un sfat si care sint prevederile legale în conformitate cu situația dată! În anul 2011 lună mai asociația de locatari prin ... (vezi toată discuția)
Semnaturi pentru mansardarea blocului stellina stellina buna ziua tuturor. am discutat de curand cu vecinii mei din scara si sunt de acord cu mansardarea intregii suprafete comune a blocului. urmeaza acum sa ... (vezi toată discuția)