avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... semnaturi pentru mansardarea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

semnaturi pentru mansardarea blocului

buna ziua tuturor.
am discutat de curand cu vecinii mei din scara si sunt de acord cu mansardarea intregii suprafete comune a blocului.
urmeaza acum sa strangem semnaturile cu acordul lor scris.
rugamintea mea este sa-mi spuneti ce trebuie sa contina aceasta lista, daca semnaturile proprietarilor trebuie obtinute atat din partea sotului cat si a sotiei( proprietari comuni ai apartamentului)", sau daca este deajuns semnatura unuia dintre proprietarii spatiului, de cate semnaturi este nevoie conform legii. precizez ca toti vecinii sunt de acord, dar ca la etajul 3 am un vecin care momentan lucreaza in Italia, si nu-mi poate da semnatura lui. intre timp mama acestuia locuieste langa el si ne-a spus ca in urma discutiei cu fiul, si el este de acord. multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:30, 15 Mai 2008
Este nevoie doar de semnatura unuia dintre proprietarii spatiului. Daca toti proprietarii sunt de acord, atunci trebuie sa semneze toti.
Tabel poate sa contina numele si prenumele proprietarului, numarul de apartament si semnatura. Titlul tabelului : Tabel Nominal privind acordul proprietarilor din imobilul situat in strada ...., referitor la mansardarea blocului.
Care sunt pasii de urmat dupa adunarea semnaturilor, pentru a fi legalizate la notar? Legalizarea la notar se face de fata cu presedintele asociatiei? Exista alta procedura? Pentru mansardare, conform legii nr. 230/2007 am nevoie de semnaturile tuturor locatarilor sau e de ajuns majoritatea (50% +1)?
Mentionez ca intentionez sa iau semnaturile tuturor, dar nu stiu cum sa procedez cu vecinul plecat...

Multumesc pentru timpul acordat.
Hotararea privind mansardarea blocurilor, in cazul asociatiilor, se ia cu acordul majoritatii locatarilor si al tuturor proprietarilor de apartamente de la ultimul nivel.
Semnaturile nu se legalizeaza la notariat.
In lipsa vecinului, poate semna mama lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza din proprietate petrecristinel petrecristinel locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, la ultimul nivel,apartamentul fiind luat cu credit ipotecar.asociatia doreste mansardarea blocului si cei de la etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Inchirieri spatii comune vali2010 vali2010 Locuiesc intr-un bloc de garsoniere cu 12 garsoniere pe nivel 6 pe o parte si 6 pe oparte.Pe culoarul etajului meu la unul din capete s-a obturat holul ... (vezi toată discuția)
Mansardare si presiuni din partea unor vecini si a administratorului Alexandra99 Alexandra99 Sunt proprietar al unui apartament la etajul 4 al unui bloc.Unul din vecinii de la cealalta scara, impreuna cu administratorul ma ameninta cu datul in judecata ... (vezi toată discuția)