Ideea e că o altă persoană care a fost cu 2 ani înainte proprietar și pe numele căruia există o sențintă judecătorească care-l obligă la plată, avea datoria neplătită, în momentul în care cel care era ultimul proprietar în CF a cerut adeverința. Nu proprietarul care a cerut adeverința e cu datorie, ci unul ce a fost proprietar inaintea lui, eu asta intreb, dacă avea drept să emită asociația adeverință din care să rezulte că nu există datorii, când de fapt în istoric există și asociația știe asta.
Asociația a dat adeverință pe numele ultimului proprietar, în condițiile în care un altul dinainte avea datorie, datorie care nu era plătită către asociație la data emiterii adeverinței. Asta doresc să știu dacă e corect ce au făcut, faptul că nu au ținut cont de datoria din istoric.
În baza adeverintei dată pe numele unuia, notarul a radiat și datoria celuilalt. S-a făcut la un moment dat o repunere în proprietate fără notar, unde nu s-a cerut adeverință, ( prin decizie judecătorească, s-a anulat un contract de întreținere) și era în CF privilegiu imobiliar pus în acel moment, când s-a repus în proprietate.
Bună seara,
Doresc dacă se poate un răspuns legat de următoarea situație.
În anul 2013 se semnează un contract de întreținere, astfel se înstrăinează un apartament. Întreținătorul nu se achită de obligațiile ce-i revin, astfel el este chemat în instanță în 2016 pt rezoluțiune contract. În mai 2019 ramâne definitivă sentința prin care se revine la situația anterioară adică cel care s-a dat în întreținere redevine proprietar.
În februarie 2018 asociația de proprietari pune privilegiu imobiliar deoarece s-au acumulat datorii la întrținere, astfel încât în mai 2019, când fostul proprietar redevine proprietar imobilul are datorie față de asociația de proprietari., datorie pe care acesta nu o preia.
Asociația de proprietari în 2018 cheamă în instanță și instanța îl obligă pe întreținător -cel care din 2013-2019 avea dreptul de proprietate nudă la plata datoriei. În anul 2020 se înstrăinează din nou apartamentul printr-un contract de întreținere fără ca să existe scris în contract, că noii proprietari acceptă în mod expres datoria, ba mai mult privilegiul imobiliar ,a fost radiat la cerea notarului. Menționez că datoria din 2018 nu a fost achitată, ea urmând să fie recuperată cu ajutorul executorului judecătoresc de la cel care a avut calitatea de întreținător și proprietar până în mai 2019.. Avea dreptul asociația de proprietari să emită în 2020 adeverință în numele ultimului proprietar care nu avea restanțe, adeverință care atestă plata la zi, și să se poată astfel din nou înstrăina,cu toate că proprietarul anterior( cel care a fost întreținător intre 2013-2019) avea restanțe neplătite? În baza adeverinței emisă pe numele ultimului proprietar în care se face dovada că acesta nu are datorii, notarul a dispus radierea din CF a unui privilegiu pus în momentul în care proprietar era cel anterior. Sper că s-a înțeles , nu știu cum să descriu mai bine situația.Mulțumesc
Buna ziua,
vă rog din suflet să mă onorati cu un răspuns.Am 43 de ani,sunt căsătorită de 18 ani ,am o fată de 17 ani.Locuim întreaga familie într-un apartament cu 3 camere,care este al soţului,
bun propriu (moştenire).Problema mea este ,că eu doresc să divorţez,deoarece soţul nu lucrează niciunde,e consumator dependent de alcool,ne face viaţa şi mie şi fetei un calvar.Pe mine mă ameninţă că mă omoară dacă nu-i dau bani să-şi cumpere alcool.De 7 ani sunt singura, care contribuie financiar la întreţinerea apartamentului,la intreţinerea lui si al copilului.El practic n-a lucrat constant niciodată, a trăit în tot acest timp pe spinarea părinţilor lui (care au decedat în 2004)şi a mea.Doresc să ştiu dacă există o modalitate prin care să-l pot obliga la divorţ să plătească din bunul lui propriu,daune morale,deoarece în tot acest timp ,el nelucrând ne-a privat de o viaţă decentă,am fost nevoiţi să trăim dintr-un singur salar.La început n-a spus răspicat că nu vrea să muncească,pleca de acasă,la cursuri de recalificare,pe care nu le-a absolvit,în căutarea unui loc de muncă ,care pentru el nu era niciodată ceea ce dorea el,de fapt ,în realitate căuta pretexte să plece de acasă la birt.Deţin declaraţii date în faţa notarului în care recunoaşte că nu are nici un venit şi ca se găseşte in întreţinerea mea.Întreţinera lui înseamnă:cheltuieli plătite la administraţia blocului,telefon mobil,cablu TV,curent,internet,asigurare medicală,medicamente,haine,hrană şi mai ales alcool.Mulţumesc,orice răspuns(sfat) e binevenit.