avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot cere daune morale la divorþ in urmãtoarele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot cere daune morale la divorþ in urmãtoarele condiþii...

Buna ziua,
vă rog din suflet să mă onorati cu un răspuns.Am 43 de ani,sunt căsătorită de 18 ani ,am o fată de 17 ani.Locuim întreaga familie într-un apartament cu 3 camere,care este al soţului,
bun propriu (moştenire).Problema mea este ,că eu doresc să divorţez,deoarece soţul nu lucrează niciunde,e consumator dependent de alcool,ne face viaţa şi mie şi fetei un calvar.Pe mine mă ameninţă că mă omoară dacă nu-i dau bani să-şi cumpere alcool.De 7 ani sunt singura, care contribuie financiar la întreţinerea apartamentului,la intreţinerea lui si al copilului.El practic n-a lucrat constant niciodată, a trăit în tot acest timp pe spinarea părinţilor lui (care au decedat în 2004)şi a mea.Doresc să ştiu dacă există o modalitate prin care să-l pot obliga la divorţ să plătească din bunul lui propriu,daune morale,deoarece în tot acest timp ,el nelucrând ne-a privat de o viaţă decentă,am fost nevoiţi să trăim dintr-un singur salar.La început n-a spus răspicat că nu vrea să muncească,pleca de acasă,la cursuri de recalificare,pe care nu le-a absolvit,în căutarea unui loc de muncă ,care pentru el nu era niciodată ceea ce dorea el,de fapt ,în realitate căuta pretexte să plece de acasă la birt.Deţin declaraţii date în faţa notarului în care recunoaşte că nu are nici un venit şi ca se găseşte in întreţinerea mea.Întreţinera lui înseamnă:cheltuieli plătite la administraţia blocului,telefon mobil,cablu TV,curent,internet,asigurare medicală,medicamente,haine,hrană şi mai ales alcool.Mulţumesc,orice răspuns(sfat) e binevenit.
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 11:30, 5 Septembrie 2011
In principiu nu puteti solicita astfel de daune, cu succes.
Exceptional se poate solicita daune in cazul in care sotul a contactat o boala venerica ca urmare a infidelitatii celuilalt, in timpul casatoriei.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate tatal obtine custodia copiilor daca mama pleaca de acasa?? 9765 9765 As vrea sa divortez am 3 copii dar imi e foarte frica sotul este foarte violent si nu o sa accepte sa divortam imi e si frica sa i spun ..ne ameninta de multe ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez Simina11 Simina11 Am un copil in varsta de 9 ani si vreau sa cer custodie definitiva. Sotul este agresiv verbal si fizic , este dependent de jocuri pariuri si consuma zilnic ... (vezi toată discuția)
Partaj cu probleme katy1988 katy1988 Buna ziua, am o întrebare, de 1 an sunt separat de soție ca și locație, am lăsat-o pe ea in casa cu copii și eu am plecat deoarece erau din ce in ce mai ... (vezi toată discuția)