Va rog sa ma lamuriti.Am avut de platit contributia la sanatate pentru un IF deschis din 2008.Lucrand in acelasi timp in invatamant,nu am stiut ca trebuie platit si ne-am trezit in 2011 la inceput cu o somatie ,total de plata 1900 lei,contributie 1100 si penalizari 800.Normal ca am achitat doar contributia .Am aflat de odonanta de guvern conform careia daca ti-ai platit contributia restanta , penalizarile se anuleaza.Am mers sa fac acea cerere de facilitati si mi-au spus ca eu nu beneficiez de acest lucru pentru ca am platit in martie,ca beneficieaza doar cei care si-au achitat restanta dupa 31.08.2011 data in care a fost emisa ordonanta.Este adevarat???Mi se pare o nebunie si o nedreptate.Sa se fi inselat functionarul care mi-a spus asta???Ajutati-ma!
Multumesc anticipat.
As avea o rugaminte.Cine imi poate spune niste informatii referitoare la TVA? Avem un IF si de anul acesta pe langa comertul diferitelor produse nealimentare am inceput sa comercializam si tamplarie PVC adusa pe comanda direct ansamblata.Fiind vorba de termopane preturile sunt mai mari deci rulajul a inceput sa creasca astfel am depasit pragul peste care devii platitor de TVA.Intrebarea mea este: Cum se plateste Tva -ul la finante,lunar??Pentru ca majoritatea intrarilor noastre sunt in lunile de vara cand nu eram platitori de Tva.Nestiind ,nu ne-am declarat platitori de tva de atunci( credeam ca euro se calculeaza la cursul de acum)si abia din septembrie conform facturilor eliberate am depasit pragul,nu am vandut atunci pe loc.Nu avem de pierdut daca in lunile de cand suntem platitori de Tva avem numai vanzari si nu intrari???Cum depunem Tva-ul ??/Rog raspuns urgent!!!!!!!!!!!!!!
Am putea pastra pe stoc pana anul viitor marfa ce depaseste pragul de Tva si sa o vindem incepand cu ianuarie???Si atunci nu ne mai declaram platitori de TVA????Pentru ca o parte de marfa nu este platita si nu am eliberat inca facturile!!! va rog raspundeti-mi urgent!!Multumesc!