avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Urgent rog lamurire:plata datoriilor catre stat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Urgent rog lamurire:plata datoriilor catre stat

Va rog sa ma lamuriti.Am avut de platit contributia la sanatate pentru un IF deschis din 2008.Lucrand in acelasi timp in invatamant,nu am stiut ca trebuie platit si ne-am trezit in 2011 la inceput cu o somatie ,total de plata 1900 lei,contributie 1100 si penalizari 800.Normal ca am achitat doar contributia .Am aflat de odonanta de guvern conform careia daca ti-ai platit contributia restanta , penalizarile se anuleaza.Am mers sa fac acea cerere de facilitati si mi-au spus ca eu nu beneficiez de acest lucru pentru ca am platit in martie,ca beneficieaza doar cei care si-au achitat restanta dupa 31.08.2011 data in care a fost emisa ordonanta.Este adevarat???Mi se pare o nebunie si o nedreptate.Sa se fi inselat functionarul care mi-a spus asta???Ajutati-ma!
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaelazbanca , utilizator 17:10, 29 Decembrie 2011
Din pacate pentru dvs. functionarul are dreptate. Acesta a aplicat prevederile Ordinului nr. 894 din 2011 art. 2 alin. 1 - "pentru obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor de plata principale restante la data de 31 august 2011 se acorda urmatoarele facilitati....". In cazul in care nu ati fi efectuat plata in martie ati fi beneficiat de prevederile la care am facut referire.
In concluzie sunteti obligata sa platiti si penalitatile ....

multumesc mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data intrarii in vigoare og 30 tatiana1 tatiana1 Pe langa amendarea unor acte normative in vigoare, OG 30/2011 introduce prevederi privind acordarea unor facilitati legate de achitarea obligatiilor fiscale ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitati sidor sidor Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)
Plata contibutiilor la sanatate pfa-uri gratiana04 gratiana04 Buna seara , Sunt PFA din 2007 (neplatitoare de TVA) si nu am platit pana acum deloc contibutiile la sanatate, nu stiu nici macar cat sunt dobanziile si cat ... (vezi toată discuția)