Buna seara ,
Sunt PFA din 2007 (neplatitoare de TVA) si nu am platit pana acum deloc contibutiile la sanatate, nu stiu nici macar cat sunt dobanziile si cat sunt penalitatiile si nici nu stiu cum se calculeaza(5.5% raportat la ce?)...:(, as avea nevoie de ajutor deoarece intentionez sa merg la ei cu temele facute si pregatita sufleteste.
Multumesc.
Contributia de 5.5% se calculeaza asupra venitului brut pentru anii 2009, 2010 si 2011, iar pentru anii 2007 si 2008, daca bine tin minte, era de 6.5%. V-as recomanda sa va prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate cu deciziile de impunere pe anii 2007-2011 si o sa va calculeze ei debitele si penalizarile. Chiar a aparut un ordin prin care este prevazuta scutirea de la plata penalizarilor de intarziere, in cazul in care achitati debitele restante la 31.08.2011 pana la sfarsitul anului. Atentie insa, ca scutirea se aplica doar pentru penalizarile de intarziere, nu si pentru dobanzile aferente acestora. Masura este prevazuta prin Ordinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 894 din 01 Noiembrie 2011 care a fost publicat in In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 787/07.11.2011 si nu se aplica asupra sumelor pentru care s-a inceput executarea silita.