avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Activitate cristilole

Activitate cristilole

Răspuns la discuția Incadrare fisa postului
@ freeelis

Va multumesc. Mi-ati fost de un real folos.

Răspuns la discuția Incadrare fisa postului
@freelis, multumesc pentru interes. Am uitat sa mentionez ca tot eu sunt si cel ce emite facturi si se ocupa de incasare. Sunt unic angajat in firma.

Din cautarile mele pe internet, am ajuns la concluzia ca cel mai bine s-ar potrivi functia de agent comercial, dar eu nu am pregatire in resurse umane si nici experienta.

Credeti ca s-ar potrivi aceasta functie ca sa nu am probleme cu acest aspect atunci cand vine ITM-ul in control?
Răspuns la discuția Incadrare fisa postului
@elisica, multumesc pentru raspuns, dar nu ma pot folosi de aceasta incadrare pentru ca studiile superioare sunt in desfasurare, nu sunt finalizate.

De asemenea nu caut o functie de conducere, am nevoie doar de o functie ce imi permite sa imi desfasor activatatea in conditii legale.
Buna ziua,

Detin un SRL-D cu cod CAEN principal 9609 ( Alte activitati de servicii n.c.a - Fara spiritism si Astrologie - Intermediere servicii pe baza de comision ).

Firma se ocupa cu

- informarea beneficiarului asupra muncii ce o va presta in Austria pe baza unui Gewerbe (Persoana Fizica Autorizata ).

- facilitarea semnarii unui contract de prestari servicii intre Beneficiar si persoana juridica straina denumita in continuare Agentie si persoana fizica la care va desfasura activitatea.

Incasez X suma pentru prestarea de servicii, in baza unei facturi emise direct persoanei fizice.

Intrebarea mea este urmatoarea :

Pe ce post trebuie sa ma angajez in firma?

Agent recrutor nu se potriveste pentru ca oamenii nu lucreaza cu CIM, ei lucreaza in baza unui contract de colaborare.
Dupa cateva luni revin cu o noua actualizare. Procurorul a decis sa il penalizeze cu o amenda administrativa si cu plata cheltuielilor de judecata. In momentul in care a mers la politia rutiera cu sentinta procurorului acestia au hotarat sa ii suspende permisul de conducere pt 90 zile, lucru care nu este trecut in sentinta.

Este normal sa mai ia politia rutiera inca o masura peste cea stabilita de procuror?
Răspuns la discuția Dilema schimbare cod CAEN
Multumesc pentru raspuns @komkao. Desi sunt toate sansele ca eu sa stiu gresit, cred ca nu am voie sa am mai mult de 50% din incasari provenite din activitatile secundare.
Buna ziua,

Situatia este urmatoarea : am infiintat o firma cu cod CAEN 7820, pentru a putea recruta si trimite personal din Romania la munca in strainatate. La infiintarea firmei am facut o greseala si anume alegerea codului gresit pt ceea ce doresc sa fac. Acum doresc sa schimb obiectul de activitate principal al firmei cu unul care imi satisface cerintele. Cel mai bine s-ar potrivi 7810, insa nici acesta nu este potrivit. Nu este potrivit pentru ca majoritatea " angajatorilor " din Austria nu angajeaza cu contract de munca persoana care merge sa presteze un serviciu. Ei ii deschid persoanei respective un Gewerbe ( un fel de PFA ) si semneaza un contract de colaborare cu acea persoana si aici se incheie formalitatile intre cele doua entitati, acum, juridice.

Asupra carui cod CAEN sa ma indrept?

Multumesc
O zi buna
Buna ziua,

Revin cu noi informatii primite. Din cate am inteles eu, procurorul este cel care poate stabili daca primeste amenda administrativa sau amenda penala. Urmeaza sa mergem impreuna la
acesta si sa vedem daca ne ajuta numai cu amenda amdinistrativa tinand cont ca nu are antecedente penale si nici nu am stiut ca remorca a fost radiata din oficiu. Sa speram ca da dovada de intelegere.

O zi buna
patrascu razvan a scris:

Ce aveti dvs este PV de contraventie,pesemne ca in urma verificarilor au constatat ca autoturismul nu este inmatriculat,altfel nu vad de ce sa va citeze la Politie.Dvs ati scris la inceputul descrierii de circulatia pe drumurile publice cu autoturism neinmatriculat in acest sens v-am raspuns,iar daca este asa dvs stiti mai bine.


Asa este, nu am oferit toate informatiile necesare. Imi cer scuze.

patrascu razvan a scris:

Pentru ca a circulat pe drumurile publice cu un autoturism neinmatriculat nu avea cum sa primeasca amenda contraventionala,aceasta fapta este infractiune si se intocmeste dosar penal nu PV de contraventie care sa poata fi atacat in instanta.

ART. 85
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.



Buna ziua domnule Patrascu,

Sa inteleg ca e o problema inca de la emiterea documentului? Am recitit ( am incercat sa descifrez cu atentie amalgamul de litere pocite ) procesul verbal primit.

Incheiat astazi 13.10.2012 in localitatea S******z.

Agent constatator A. S*****i din Sectia 2 politie C*****.

urmeaza datele personale ale celui amendat ( NUME, CNP, SERIE CI, adresa )

In 13.10.2014 locul DN 59 A - S*****z.
A oprit voluntar la mai putin de de 25 metrii ( urmeaza acolada deasupra randului scris pentru a mai completa niste informatii esentiale ) - auto marca Dacie si remorca TM - ** - *** - ( se inchide acolada de sus ) de trecerea de pietoni din intersectia DN 59A cu str. S********i . De asemenea nu a preschimbat certificatul de inmatriculare si a circulat fara inspectie tehnica valabila.

Articole amendate : 1) art 142 din raoug 195/2002
Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor
e) pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi înainte de acestea;

2) Art. 18 / OUG 195 /2002

In cazul pierderii, furtului, schimbarii numelui sau deteriorarii certificatului de inmatriculare sau de inregistrare, proprietarul vehiculului respectiv este obligat sa solicite autoritatii competente eliberarea unui nou certificat de inmatriculare sau de inregistrare, in conditiile stabilite de autoritatea competenta.

3) Art. 10 / OUG 195 /2002
(1) Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, precum si a celor neasigurate pentru raspundere civila pentru caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie.


Din procesul verbal nu reiese daca e vorba de autovehicul ( Dacia ) sau de remorca. ( sau poate ii caut eu nod in papura ) .


Ce este de facut acum?

Multumesc.
O seara placuta