avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Dilema schimbare cod CAEN
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Dilema schimbare cod CAEN

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea : am infiintat o firma cu cod CAEN 7820, pentru a putea recruta si trimite personal din Romania la munca in strainatate. La infiintarea firmei am facut o greseala si anume alegerea codului gresit pt ceea ce doresc sa fac. Acum doresc sa schimb obiectul de activitate principal al firmei cu unul care imi satisface cerintele. Cel mai bine s-ar potrivi 7810, insa nici acesta nu este potrivit. Nu este potrivit pentru ca majoritatea " angajatorilor " din Austria nu angajeaza cu contract de munca persoana care merge sa presteze un serviciu. Ei ii deschid persoanei respective un Gewerbe ( un fel de PFA ) si semneaza un contract de colaborare cu acea persoana si aici se incheie formalitatile intre cele doua entitati, acum, juridice.

Asupra carui cod CAEN sa ma indrept?

Multumesc
O zi buna
Cel mai recent răspuns: cristilole , utilizator 13:32, 23 Aprilie 2013
Cel mai simplu este sa mentionati in actul constitutiv la activitati secundare toate codurile CAEN (mai putin cele care necesita conditii speciale) sau cel putin cele apropiate domeniului dvs. de activitate. In acest fel nu conteaza prea mult ce cod aveti trecut la activitatea principala, puteti desfasura toate activitatile mentionate in act.
Multumesc pentru raspuns @komkao. Desi sunt toate sansele ca eu sa stiu gresit, cred ca nu am voie sa am mai mult de 50% din incasari provenite din activitatile secundare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare caen 7820 la activitati secundare kaliteea kaliteea Buna ziua! Imi poate spune spune cineva daca se poate adauga codul CAEN 7820 \"Activitati de contractare, pe baze temporare,a personalului\" la alte coduri ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa depun acea garantie la infiintare agentie de recrutare? anton_presedinte anton_presedinte Buna ziua, Doresc sa stiu daca pentru o agentie de recrutare pe care urmeaza sa o infiintez in urmatoarea perioada trebuie sa depun acea garantie daca eu ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl- d Nairam112 Nairam112 Vreau sa deschid un Srl-D cu activitatea de plasare forta de munca. E compatibila aceasta activitate cu srl d? Ce coduri CAEN pot folosi? E neaparata nevoie ... (vezi toată discuția)