avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate VapAndrei

Activitate VapAndrei

Multumesc Merlin.

As dori in masura posibilitatilor, un raspuns de la o persoana implicata in domeniu.

Multumesc,
Andrei
Buna ziua,

Am deschis acum ceva timp un alt thread in legatura cu o firma de recuperare, ce a preluat creantele unei banci la care aveam o datorie.

Aceasta datorie dateaza din 2001 - 2002. Dupa acel thread, dar si cu discutii cu persoane aflate in aceeasi situatie am luat decizia de a nu raspunde nici unei notificari de plata trimisa de acesti 'camatari'.

Ideea este in felul urmator. Au inceput de 2 luni sa trimita notificari de executare silita in care se da un termen de 5 zile lucratoare. Acel termen a trecut de cateva ori. Sunt 99% sigur ca nimic din ceea ce imi este trimis nu are baza legala ci doar pentru intimidare, dar as dori confirmare, daca este posibil, de la un specialist.

Atasate, aveti trei notificari de acest gen, primite de la respectiva firma:
(AM FACUT BLACKOUT PESTE INFORMATIILE NEACCEPTATE PE FORUM)

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

As aprecia un raspuns prompt.

PS: As fi interesat si daca ii pot actiona in judecata pentru hartuire.

EDIT: Inca o intrebare scurta. Cum sa fie legal sa trimita termen de executare silita firma si nu judecatoria. Nu acestia trebuie sa accepte si sa notifice?

Multumesc anticipat,
Andrei
@Accente, am vrut sa fiu foarte clar. Poate nu am reusit. Eu vreau sa raspund. Nu refuz nimic. Sunt ca o carte deschisa pentru recenzor, doar ca nu-mi amintesc.

@Pneagu De ce nu-mi suna foarte 'legislativ' acest lucru? Sa inteleg ca ramane la aprecierea recenzorului daca sunt de incredere sau nu?

Sintetizand: Eu vreau sa raspund si nu refuz chestionarul, doar ca am un impediment in gandire si nu-mi pot aminti mai nimic. Pot fi penalizat legal? Pe ce baza? Pentru ca sunt mai incet si nu am o memorie buna?
Buna Ziua,

As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti nimic sau voi avea lapsusuri.

Pe scurt, voi avea lacune in memorie exact pe temele propuse de recenzor.

Sa fiu sincer, nu mi se pare normal sa fiu amendat pentru ca nu-mi amintesc. Ii voi spune ca sufar de retard mintal, si probabil nu o sa-mi amintesc niciodata.

Multumesc anticipat,
Andrei

-Ma scuzati, dar nu gasesc categoria in care sa includ acest thread-
Răspuns la discuția Somatie
Multumesc pentru raspuns.

Aceasta .. "datorie" dateaza din 2000-2001.

Discuție Somatie
Buna Ziua,

Astazi am primit o scrisoare in posta de la [EDITAT] care citeste:

"La data expedierii prezentei scrisori figurati in continuare in evidentele [EDITAT] cu o datorie de ....... Pana la data prezentei somatii am luat mai multe masuri legale in vederea solutionarii acestui litigiu.
Daca veti continua sa raspundeti negativ la incercarile noastre de rezolvare pe cale amiabila, pot aparea urmatoarele consecinte:
-identificarea bunurilor personale si scoaterea acestora la licitatie publica prin procedura executarii silite;
-solicitarea catre Angajatorul Dvs a retinerii unei parti din salariul fix in contul datoriei
-toate cheltuielile ocazionate de stingerea datoriei, inclusiv cele generate de comunicarea prezentei somatii vor fi suportate de dumneavoastra.
-in temeiul articolului 373 si 413 din cpc, putem demara executarea silita care va fi efectuata intre orele 6:00-20:00,chiar si in lipsa datornicului.
ALEGEREA VA APARTINE
Va mai prezentam 2 variante prin care mai puteti rezolva pe cale amiabila:
Plata integrala cu reducere sau Plata in rate. "

Sunt cateva lucruri ciudate in legatura cu aceasta somatie.

1. Este prima instiintare de acest fel, [EDITAT] nu a incercat niciodata pana in acest moment sa rezolve acest litigiu.

2. Somatia contine doar o stampila fara semnatura.

3. Nu ofera informatii pentru identificarea datorei.

4. Daca e datoria la care ma gandesc, aceasta a fost facuta in urma cu 10-11 ani, timp in care cardul [EDITAT] a fost alimentat cu suma respectiva.

5. Vorbind de executare silita, noi locuim momentan in casa bunicului, care este decedat, succesiune nefiind facuta. Fapt ce cred ca face executarea silita, imposibila.


Cum sa raspund acestei.. "somatii"?