avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperare - Notificari de executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperare - Notificari de executare silita

Buna ziua,

Am deschis acum ceva timp un alt thread in legatura cu o firma de recuperare, ce a preluat creantele unei banci la care aveam o datorie.

Aceasta datorie dateaza din 2001 - 2002. Dupa acel thread, dar si cu discutii cu persoane aflate in aceeasi situatie am luat decizia de a nu raspunde nici unei notificari de plata trimisa de acesti 'camatari'.

Ideea este in felul urmator. Au inceput de 2 luni sa trimita notificari de executare silita in care se da un termen de 5 zile lucratoare. Acel termen a trecut de cateva ori. Sunt 99% sigur ca nimic din ceea ce imi este trimis nu are baza legala ci doar pentru intimidare, dar as dori confirmare, daca este posibil, de la un specialist.

Atasate, aveti trei notificari de acest gen, primite de la respectiva firma:
(AM FACUT BLACKOUT PESTE INFORMATIILE NEACCEPTATE PE FORUM)

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

As aprecia un raspuns prompt.

PS: As fi interesat si daca ii pot actiona in judecata pentru hartuire.

EDIT: Inca o intrebare scurta. Cum sa fie legal sa trimita termen de executare silita firma si nu judecatoria. Nu acestia trebuie sa accepte si sa notifice?

Multumesc anticipat,
Andrei
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
VapAndrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:49, 25 Ianuarie 2012
Eu sugerez sa faci un foc mare de tabara cu acele scrisori. Eu primesc anual mai multe pentru a plati niste brosuri care au fost trimise gratuit (si fara sa le comand). Din cate stiu eu banca nu are dreptul de a-si "vinde" creantele catre firme de recuperare. Este un fel de pescuit in ape tulburi. Nu costa aproape nimic sa trimita mii de scrisori, dar din cand in cand mai dau si ei de cate unul care mai mult din frica plateste. Daca chiar stii ca ai datorii catre banca mai bine fa un drum la ei si intreaba-i de sanatate. Cu stima.
Multumesc Merlin.

As dori in masura posibilitatilor, un raspuns de la o persoana implicata in domeniu.

Multumesc,
Andrei
Pana va raspunde o persoana din domeniu, permiteti-mi sa va spun si parerea mea... ca amenintarile respectivei firme sunt fara baza reala, dreptul lor de a cere executarea silita e prescris din 2005 daca ar fi sa luam ca an de referinta, 2002. Puteti proceda ca si pana acum, sa nu raspundeti acelor.. cum le zic ei.. notificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un credit neplatit calinandrei12 calinandrei12 Mai e valabila legea prescrierii unei datorii peste 3 ani....? Am o datorie cesionata de ING la Top Factoring de vreo 3000 de lei...N am nimic pe numele ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie rina68 rina68 Buna ziua, in 2005 am luat un credit de 5000 lei pe 10 ani, am platit pana in mai 2009, cand am ramas fara serviciu si nu am mai putut plati Banca a vandut ... (vezi toată discuția)
Perioada prescriptie marysimo marysimo In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)