avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu un credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu un credit neplatit

Mai e valabila legea prescrierii unei datorii peste 3 ani....? Am o datorie cesionata de ING la Top Factoring de vreo 3000 de lei...N am nimic pe numele meu....nici macar venit....
Cel mai recent răspuns: calinandrei12 , utilizator 22:49, 2 Februarie 2017
calinandrei12 a scris:

Mai e valabila legea prescrierii unei datorii peste 3 ani....? Am o datorie cesionata de ING la Top Factoring de vreo 3000 de lei...N am nimic pe numele meu....nici macar venit....


Adica.....nu sunt in tara si nici nu voi fi mult timp......Dar daca ma ntorc peste vreo 3 ani din momentul asta de exemplu? Si am inteles ca exista termen de prescriptie pt fiecare rata.....Dar in cazul meu care ar fi ratele daca e vorba doar de linie de credit...? Se poate vorbi de rate in cazul asta....? Adica...ce am eu e ca un card de cumparaturi.....Prin urmare daca utilizez tot creditul ....se transforma intr un imprumut cu rate lunare pana achit in functie de cum achit....?

Si inc o ntrebare....Care e treaba cu decizia ICCJ 9/2016? Prevede că firmele de recuperatori nu mai pot exista? Cam asta am înțeles din ea....Că dacă vrea Top Factoring de exemplu să mă cheme-n judecată pentru că am datorat ceva la ING....poate sau nu poate....? Și se poate să nu mă poată chema în judecată dar să mă execute silit? Și dacă e să mă cheme în judecată....au cum să fie ajutați de cei de la care au cumpărat creanța? Asta ar fi mai puțin plauzibil nu? Dar întreb măcar pentru cultura mea generală......Că e prea mică momentan.....

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
calinandrei12, utilizator
Bun. Deci am mai navigat un pic pe net....și am găsit asta : [ link extern ]


În septembrie am primit 2 scrisori: Una de la ING și una de la Top Factoring..... Ambele menționează că trebuie să achit 2504 lei....doar că acum nu mai trebuie să-i achit la ING ci la Top Factoring întrucât Top Factoring a cumpărat/cesionat creanța/datoria/debitul........Care va să zică.....în legătură cu termenul ăla de prescripție și condițiile de îndeplinire ale termenului......dacă în următorii 3 ani începând de la data trimiterii acestor scrisori ....Top Factoring îmi trimite doar o scrisoare similară.....întrerupe termenul de prescripție.....??? Am înțeles bine? Adică ei pot pur și simplu să stea liniștiți 2 ani jumate.....și când se apropie 3 ani...zic ei....,, Ia să-i mai trimitem o scrisoare lu fraieru ăsta să-i întrerupem termenul de prescripție că poate prinde cândva cândva....ceva pe numele lui...bun de executat, că o scrisoare costă doar câțiva lei s-o trimiți, deci nu pierdem mult, plus că acum suma a mai crescut că avem și penalizări.....,,. Poate să meargă așa treaba asta? Știe cineva vă rog? Încă ceva...Poate recuperatorul să adaoge el penalizări la creanță? Și mă mir că în scrisoare nu am penalizări....Oare chiar nu am? Sau nu vor ei să menționeze asta decât după achitarea restanței propriu zise....și dup aia să vină precum cămătarii să spună că știi.....ăla era creditul...acum plătește dobânda fraiere....care e încă vreo 3000 de lei.....E legal să procedeze așa? Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
calinandrei12, utilizator
Buna ziua,
O problema asemanatoare am intampinat si noi.Daca timp de 3 ani de la ultima plata efectuata la credit nu primiti nici o notificare de la banca/firma de recuperare atunci datoria se prescrie.Noi am primit o scrisoare chiar cu cateva zile inainte de a se implini 3 ani :( si nu am mai putut face nimic.
Din cate stiu si firma de recuperare adauga penalizari.
Sper ca v-am fost de ajutor,cat de cat :).
O seara buna!
Am inteles..... Multumesc mult pt raspuns! O zi frumoasa! ☺

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - scrisoare top factoring ionutrov ionutrov Buna seara , Am primit o scrisoare de la top factoring precum ca in data de 19.04.2017 a fost inregistrata ultimia plata . Eu nu am platit absolut ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperari creante eugeniavasilescu eugeniavasilescu am avut un card cumparaturi Raiffeisen la care nu am platit 3 luni si a fost cesionat de top factoring La dansii am platit tot platit si nu reusesc sa obtin ... (vezi toată discuția)