Va multumesc pentru raspuns, ei vor sa bage ratele de la "fondul de imprumut pentru utilitati" ca restanta, iar apoi cand vrem sa platim intretinerea, sa le incaseze intai pe acestea, urmand sa platim penalizare pentru ca nu am achitat rata la acel fond.Avand in vedere cele mentionate mai sus, daca vreau sa achit intretinerea pe luna octombrie de exemplu, ma forteaza intai sa achit ratele "restante" de la fondul de imprumut pentru utilitati si de abia de apoi sa-mi incaseze intretinerea.
Acest lucru s-a hotarat intr-o AG extraordinara in care au participat 30% dintre proprietari.
80% din datoria asociatiei este la o singura scara, iar cei care participa in general la sedinte sunt in majoritate de la respectiva scara, astfel incat isi impun deciziile asupra tuturor.
De asemenea nu am primit vreun contract de imprumut pentru asociatie si suntem efectiv fortati sa platim acest fond.
Imi puteti spune ce optiuni legale am in aceasta situatie?
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi cu privire la urmatoarea situatie.
Asociatia de proprietari din care fac parte are doua scari si doi restantieri (dintre care unul care a fost tolerat timp de 20 de ani si are o datorie de aproximativ 70.000 de lei).
Acum membrii asociatiei de proprietari au instituit intr-o AG un fond special (fond de imprumut utilitati) pentru a achita datoriile catre furnizorii de utilitati si pentru a evita debransarea.
Nu toti proprietarii au fost de acord si nu au platit contributia respectiva.In urma unui AG extraordinar la care au participat doar 30% dint proprietari, acum ei vor sa considere ratele la fondul de utilitati datorie si sa nu mai incaseze intretinerea luna de la cei care refuza sa plateasca fondul de utilitati
Este permisa de lege constituirea unui fond special care are ca scop plata datoriilor catre furnizori a asociatiei si impunerea acestuia catre toti proprietarii, desi eu ca proprietar nu am nici o datorie catre asociatie?
Este legal sa imi treaca acele rate la fondul special ca datorie si sa nu doreasca sa-mi incaseze intretinerea?
Stiu ca banii sunt datorati, dar nici banca si nici aceasta firma de recuperare nu ne-au contactat pentru a ajunge la o intelegere.Ba mai mult nu am primit vreo notificare acasa sau macar vreun telefon din partea nimanui.
Practic au venit direct acele documente cu executarea, iar ca sa fiu sincer si sumele pentru cheltuielile de executare mi se par exagerate, practic datoria creste cu aproape 40%.
Nu sunt student la drept, dar atunci cand au venit hartiile, am cautat in Codul de Procedura Civila si stiam de prescriptia de 3 ani de zile.
Tatal meu a incheiat la inceputul anului 2006 un contract de card de credit cu o banca la care nu a mai putut plati ratele respective din 2010
Pe 7 iulie 2016 am gasit in cutia postala un plic care continea urmatoarele documente :
1. Incuvintarea executarii judecatoresti de catre instanta (datata 06.06.2016)
2. Copie contract incheiat de tatal meu in 2006
3. Documente de poprire pentru conturile detinute de tatal meu
4. Instintare pentru tatal meu conform careia i s-a pus poprire pe conturi
5. Document de poprire pentru firma la care lucreaza tatal meu (1/3 din venitul lunar) si instintarea pentru acesta
6. Somatie pentru tatal meu ca acesta sa plateasca tot debitul restant (2600 de lei) + cheltuieli de executare (600 de lei) + onorariul executorului judecatoresc (320 de lei) in decurs de o zi de la primire
Mentionez ca in documente scrie ca avem dreptul la contestatie in termen de 15 zile de la comunicare (documentul find redactat in 16.06.2016) dar lasat in cutia postala de abia pe 7 iulie 2016)
Intrebarea mea este urmatoarea, am avea sanse sa castigam o constestatie pe motivul prescriptiei datoriei care stiu ca este de 3 ani de zile conform Codului de Procedura Civila?
As avea si eu o nelamurire, am o oarecare restanta la intretinere, desi s-a mai diminuat cu aproximativ 150 RON fata de ultima luna, cel care face calculele pentru asociatie mi-a bagat o penalizare cu peste 20 de lei fata de luna trecuta.Respectivul mentioneaza ca a calculat penalizarea impartind cu cota parte penalizarile la care e supusa asociatia de proprietari de catre furnizori din cauza neplatii diverselor utilitati din cauza locatarilor restanti.Am citit in legea 230 pe 2007 si nu am gasit nimic de acest gen, este legal asa ceva?