avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Activitate angela0011

Activitate angela0011

Ca orice parinte am incercat sa-l invat sa faca deosebirea intre bine si rau,sa iubeasca dreptatea ,adevarul....
Da,consider ca am gresit cand am fost deacord si l-am dat la o scoala din alt judet inca din clasa a VII-a,pentru a nu mai fi martor multor probleme de care nu are rost sa mentionez,insa cu speranta ca isi va putea creea un viitor mai bun..
Nu sper,ci imi doresc enorm ca sa-i fie bine si ma rog ca * banul * sa nu il strice intr-atat,sa fie OM pe picioarele lui si sa judece cu mintea lui nu cu a altora...
Aveti foarte mare dreptate,in fond copilul este prins la mijloc - tatal sa se razbune,iar eu sa nu ma mai las calcata in picioare...
Oricum il ajutam,e copilul meu,insa in momentul de fata cred ca orgoliul fiecaruia dintre noi joaca un rol important...
Voi astepta ca fiul sa realizeze ca a gresit,chiar de ar fi sa nu mai urmeze o alta facultate,si pana la 26 de ani atat cat spune legea pentru ca nu pot pune in aceeasi balanta dragostea mea pentru el si dorinta de razbunare si orgoliul tatalui...

Va multumesc !!!
Stiind cu cine defilez din punct de vedere al pregatirii scolare ,nu va trece restantele,daramite sa mearga mai departe... poate doar sa gaseasca o facultate particulara la care numarul celor inscrisi sa fie mai mic decat numarul scos la concurs...

Stiu legea spune ca* pana la finalizarea studiilor de catre reclamant dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani *.... facultatea este de 3 ani,masterul de 2...
Asa un tanar pana la 26 de ani poate urma trei facultati de 3 ani,fara sa finalizeze vreuna...
Insa inscriindu-se si urmand o a doua facultate ,neterminand-o cu brio - macar licenta pe prima,nu denota ca de fapt urmareste doar acest scop ???
Nu el,saracul ci tatal,nu pentru bani ci satisfactia de a se razbuna...
Da,inteleg dar nu trebuie sa dovedesc ca facultatea este de trei ani si el este in anul terminal ??? Mie nu-mi va da o adeverinta in care sa ateste cele sustinute de mine...
Exista o cerere tip de adresare ???
Multumesc
Buna dimineata !
Care este procedura pentru intrerupere acordare pensie intretinere tinandu-se cont ca facultatea este de 3 ani iar anul universitar se incheie in iunie ???
De mentionat ca nu cred ca exista posibilitatea inscrierii la examenul de licenta,iar de master nici nu poate fi vorba deoarece numai in primii doi ani a acumulat un numar de 10 restante...
Va multumesc !
Da,acum am inteles...
Insa efectuandu-i receptia nu voi fi pasibila de amenda - nerespectarea termenului de efectuare a ei si nerespectarea proiectului.... ???
:sorry:
Eu nu-mi doresc decat sa ma lase in pace,nu ma deranjeaza ca stau intr-o garsoniera care nu e pe numele meu si ca el dispune de toate celelalte bunuri....
Dimpotriva faptul ca partajul nu este efectuat asta il va face pe fiul nostru pentru cand nu vom mai fi - unicul mostenitor,chiar daca intre timp ne vom recasatorii vreunul dintre noi.

De mentionat ca toate actele proprietatilor,bunurilor mobile si nemobile au ramas la el...
Despre ce documente faceti mentiunea sa obtin ?

Ajutor public judiciar,ma refeream pentru in instanta,in cazul ca continua sa-mi faca zile negre - cu toate ca nu-mi doresc sa mai ajung in instanta,iar prin notariat nici nu ma gandesc...

Ajutor public judiciar se cere cand procesul de partaj este deja introdus sau odata cu introducerea lui ???

Multumesc d-le Adutescu !!!!

Buna seara si "La multi ani!"...
Voi incerca sa fiu cat mai concisa in ceeace vreau sa intreb..

1. Divortul s-a incheiat in 2011 luna martie,partajul nu l-am efectuat. Exista un anumit termen pentru introducerea acestuia ?

2. Bunurile dobandite in comun sunt : un apartament pe numele amandoura,doua garsoniere doar pe numele fostului sot si un garaj doar pe numele meu. De mentionat ca toate sunt achizitionate in cursul casniciei.
O problema ar fi faptul ca pentru garaj nu s-a efectuat receptia cladirii cu toate ca e terminat de mai mult timp...
Eu am dobandit prin Ordonanta prezidentiala dreptul de a locui intr-una dintre garsoniere,iar fostul ramanand in apartament.
Atata timp cat partajul nu a fost introdus pot locuii fara probleme din partea lui pentru totdeauna ?

3. Pentru a ma "forta" sa-i cedez pe cale Notariala celelalte bunuri ma ameninta cu neregulile garajului : neefectuarea receptiei la timp si faptul ca nu s-a respectat intocmai proiectul.
- urmand pentru acestea sa platesc dupa spusele lui o amenda de 30 de milioane ( cu toate ca eu nu am facut decat sa semnez,el ocupandu-se de acte,constructie...)
In cazul in care isi pune in practica amenintarea,pot solicita daramarea acestuia daca nu s-a efectuat partajul,evitand astfel plata amenzii ???

4. Fiul in varsta de 21 de ani,a ales sa locuiasca cu tatal lui... Student fiind,ii platesc o pensie de intretinere in valoare de 150 ron.
Salariul meu de incadrare este de 906 Ron - lunar ridicand in jur de 1040 ron.
Am un credit de 115 ron si un altul de 110.
Luna noiembrie am luat 670 ron iar pe decembrie 819 deoarece mi s-a oprit pensia din urma,urmand ca de luna viitoare sa se opreasca 150 ron.
Pot beneficia de ajutor judiciar notarial in cazul unui partaj ???
In cuantum de cat ?
Se tine cont de cheltuielile lunare : - banci,naveta la locul de munca si gazda ? ( deoarece pentru a fi la program la servici sunt nevoita sa plec de seara si am gazda...)
Copilul intra ca " persoane aflate in intretinerea mea " (cu 150 ron sau cum) ???

Va multumesc !!!
Răspuns la discuția Pensie alimentara de intretinere

Va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat !!!

Fara sfaturile dv. si cuvintele de incurajare nu cred ca puteam merge mai departe din punct de vedere psihic...

Decizia a fost luata astfel :
- fara cheltuieli de judecata
- iar pensia a fost stabilita la 150 Ron ( luandu-se in calcul atat vechiul Cod civil cat si noul,
pensia a fost stabilita sub procentul de 1/4, in urma administrarii probatoriilor....)

Răspuns la discuția Pensie alimentara de intretinere
AVLIL a scris:

Onorariul de avocat, nu putem sti.

Buna ziua !
Deci aceasta suma o platesc avocatului, nu reclamantului...