avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrerupere acordare pensie alimentara de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrerupere acordare pensie alimentara de intretinere

Buna dimineata !
Care este procedura pentru intrerupere acordare pensie intretinere tinandu-se cont ca facultatea este de 3 ani iar anul universitar se incheie in iunie ???
De mentionat ca nu cred ca exista posibilitatea inscrierii la examenul de licenta,iar de master nici nu poate fi vorba deoarece numai in primii doi ani a acumulat un numar de 10 restante...
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:24, 25 Mai 2012
Adresati-va instantei de judecata cu o cerere de sistare a pensiei de intretinere pentru copilul major aflat in continuarea studiilor.
Da,inteleg dar nu trebuie sa dovedesc ca facultatea este de trei ani si el este in anul terminal ??? Mie nu-mi va da o adeverinta in care sa ateste cele sustinute de mine...
Exista o cerere tip de adresare ???
Multumesc
Cred ca va cam grabiti cu actiunea de sistare, mai ales ca nu s-a incheiat anul universitar, iar cele zece restante le poate da in aceasta sesiune. Apoi, s-ar putea sa aveti surpriza ca, din toamna, sa se inscrie la alta facultate.
Stiind cu cine defilez din punct de vedere al pregatirii scolare ,nu va trece restantele,daramite sa mearga mai departe... poate doar sa gaseasca o facultate particulara la care numarul celor inscrisi sa fie mai mic decat numarul scos la concurs...

Stiu legea spune ca* pana la finalizarea studiilor de catre reclamant dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani *.... facultatea este de 3 ani,masterul de 2...
Asa un tanar pana la 26 de ani poate urma trei facultati de 3 ani,fara sa finalizeze vreuna...
Insa inscriindu-se si urmand o a doua facultate ,neterminand-o cu brio - macar licenta pe prima,nu denota ca de fapt urmareste doar acest scop ???
Nu el,saracul ci tatal,nu pentru bani ci satisfactia de a se razbuna...
Nu se pune asa problema. Parintele care nu are custodia este dator a acorda pensie alimentara copilului sau, indiferent de rezultatele obtinute la invatatura, indiferent de promovarea sau nu a examenelor, chiar si a examenului de licenta, ca si cum parintii ar fi tot impreuna si i-ar asigura cele necesare in mod obisnuit, pana la data cand nu va mai putea face dovada nevoii pensiei alimentare. Cred ca o astfel de actiune in judecata va avea sanse mai mari dupa inceperea anului universitar urmator cand, daca nu va mai fi inscris la nicio alta forma de invatamant nu va mai putea face dovada ca este student in nevoie de pensie alimentara... parerea mea.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere jenip1 jenip1 un tanar de 22 ani, urmeaza sa sustina examenul de licenta in iulie 2016, la terminarea a 4 ani de studii superioare. 1. pana in ce luna trebuie tatal sa ii ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere student- finalizare studii ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua. As avea o intrebare legata de pensia alimentara: daca termin anul acesta facultatea pana cand mai exact trebuie sa primesc pensie? pana in ziua cand ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere jenip1 jenip1 Bună seara! Fiul meu de 25 ani ă terminat cursurile la zi - master- în iunie ă susținut dizertație . A primit pensia de intretinere si luna aceasta , ... (vezi toată discuția)