avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Bună seara! Fiul meu de 25 ani ă terminat cursurile la zi - master- în iunie ă susținut dizertație . A primit pensia de intretinere si luna aceasta , septembrie. Tatal acestuia este suparat ca ii s-a oprit din pensia pe care o încasează de anul trecut, si pe lunile dupa susținerea dizertație. Am incercat sa aflu raspuns de la universitatea la care a fost masterand, iar răspunsul a fost ca anul universitar 2017- 2018, ale cărui curs le.a urmat fiul meu a început la 01.10.2017 si se termina la 01.10.2018. Adică din octombrie nu ar mai primi pensia.
Va rog sa ma lămuriți daca asa este....deoare tatăl acestuia il invinuieste pe copil ca primește de 3 luni pensie necuvenita!!!
Va multumesc ca existați!
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:20, 18 Septembrie 2018
Pensia de intretinere se plateste pana in luna inclusiv luna iunie.el putea sa dizertatia si peste 3 ani doctoratul.peate 5 ani, cand. s a terminat masterul s a terminat si pensia de intretinere.
Daca va da in judecata din iulie pana in prezent poate cere banii inapoi.
Parerea mea personală e sa va înțelegeți cu fostul soț si sa i explicati ce a facut copilul cu banii, e vb de o vacanta, de un telefon etc.
Despre ce suma e vb pe luna?
Pensia alimentara este platita de casa de pensie. Aceasta a raspuns ca ei platesc pe an universitar adică pana la 01.10.2018. Suma este de 500 lei.
Masterul s a terminat in iunie sau iulie daca de ex copilul vroia sa dea examenul de dizertatie in 2019 si nu in 2018 cand avea 26 ani insemna ca tatal trebuia sa achite inca un an si 4 luni pensie?
Deci masterul s a terminat in iunie sau iulie, examenul de dizertatie putea sa l dea si la anul.

Ca sa intelegeti, daca copilul facea de la 18 la 21 ani 3 ani de facultate si termina facultatea la 21 ani dar dadea examenul de diploma la 26 ani insemna ca tatal trebuie sa achite pensia inca 5 ani ca atunci a terminat copilul facultatea?Cursurile se termina in iunie, nu cand dai licenta, dizertatia sau doctoratul.Intelegeti?
Sunt copii care fac facultatea si nu dau licenta.simplu.

Dar totusi tatal cred ca poate sa faca abstracție de 500 ron x 3 luni, dar legal nu aveti dreptate.Moral poate da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere jenip1 jenip1 un tanar de 22 ani, urmeaza sa sustina examenul de licenta in iulie 2016, la terminarea a 4 ani de studii superioare. 1. pana in ce luna trebuie tatal sa ii ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Alina Theodora Alina Theodora Buna seara! Parintii mei sunt divortati si eu beneficiez de o pensie de intretinere de la tata. Sunt inca studenta, anul acesta termin facultatea si voi avea ... (vezi toată discuția)
O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, ... David2509 David2509 O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, o fiică şi un fiu. Copiii rămân sub îngrijirea mamei, tatăl fiind obligat la plata ... (vezi toată discuția)