Buna seara si "La multi ani!"...
Voi incerca sa fiu cat mai concisa in ceeace vreau sa intreb..
1. Divortul s-a incheiat in 2011 luna martie,partajul nu l-am efectuat. Exista un anumit termen pentru introducerea acestuia ?
2. Bunurile dobandite in comun sunt : un apartament pe numele amandoura,doua garsoniere doar pe numele fostului sot si un garaj doar pe numele meu. De mentionat ca toate sunt achizitionate in cursul casniciei.
O problema ar fi faptul ca pentru garaj nu s-a efectuat receptia cladirii cu toate ca e terminat de mai mult timp...
Eu am dobandit prin Ordonanta prezidentiala dreptul de a locui intr-una dintre garsoniere,iar fostul ramanand in apartament.
Atata timp cat partajul nu a fost introdus pot locuii fara probleme din partea lui pentru totdeauna ?
3. Pentru a ma "forta" sa-i cedez pe cale Notariala celelalte bunuri ma ameninta cu neregulile garajului : neefectuarea receptiei la timp si faptul ca nu s-a respectat intocmai proiectul.
- urmand pentru acestea sa platesc dupa spusele lui o amenda de 30 de milioane ( cu toate ca eu nu am facut decat sa semnez,el ocupandu-se de acte,constructie...)
In cazul in care isi pune in practica amenintarea,pot solicita daramarea acestuia daca nu s-a efectuat partajul,evitand astfel plata amenzii ???
4. Fiul in varsta de 21 de ani,a ales sa locuiasca cu tatal lui... Student fiind,ii platesc o pensie de intretinere in valoare de 150 ron.
Salariul meu de incadrare este de 906 Ron - lunar ridicand in jur de 1040 ron.
Am un credit de 115 ron si un altul de 110.
Luna noiembrie am luat 670 ron iar pe decembrie 819 deoarece mi s-a oprit pensia din urma,urmand ca de luna viitoare sa se opreasca 150 ron.
Pot beneficia de ajutor judiciar notarial in cazul unui partaj ???
In cuantum de cat ?
Se tine cont de cheltuielile lunare : - banci,naveta la locul de munca si gazda ? ( deoarece pentru a fi la program la servici sunt nevoita sa plec de seara si am gazda...)
Copilul intra ca " persoane aflate in intretinerea mea " (cu 150 ron sau cum) ???
1. actiunea in partaj e imprescriptibila, deci puteti sa o faceti oricand;
2. nu avem cum sa stim daca ramaneti acolo pe vecie;
3. nu va lasati intimidata, lasati garajul asa si obtineti toate documentele necesare. Intre timp, daca va amendeaza cineva, contestati PV in instanta;
4. nu va acorda nimeni ajutor public judiciar la notar, eventual in instanta.
Eu nu-mi doresc decat sa ma lase in pace,nu ma deranjeaza ca stau intr-o garsoniera care nu e pe numele meu si ca el dispune de toate celelalte bunuri....
Dimpotriva faptul ca partajul nu este efectuat asta il va face pe fiul nostru pentru cand nu vom mai fi - unicul mostenitor,chiar daca intre timp ne vom recasatorii vreunul dintre noi.
De mentionat ca toate actele proprietatilor,bunurilor mobile si nemobile au ramas la el...
Despre ce documente faceti mentiunea sa obtin ?
Ajutor public judiciar,ma refeream pentru in instanta,in cazul ca continua sa-mi faca zile negre - cu toate ca nu-mi doresc sa mai ajung in instanta,iar prin notariat nici nu ma gandesc...
Ajutor public judiciar se cere cand procesul de partaj este deja introdus sau odata cu introducerea lui ???
Da,acum am inteles...
Insa efectuandu-i receptia nu voi fi pasibila de amenda - nerespectarea termenului de efectuare a ei si nerespectarea proiectului.... ???
:sorry:
Care este procedura?
Nina1
Buna ziua,
Sunt in proces de partaj si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste procedura achitarii taxei de timbru. Nu am venituri si vreau sa formulez ... (vezi toată discuția)