Ccm unitate a fost inregistrat la ITM( dupa aproximati 1 luna de la intrarea in vigoare a Legii 12/2015). Ccm isi produce efectele. In acest caz exista o posibilitate de a modifica prevederile, alta decat prin intermediul instantei de judecata?!
Avand in vedere prevederile art 145 alin(4): La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata. - se pot negocia in ccm unitate, pornind de la conditii de acordare contrare dispozitiei de mai sus, zile suplimentare de concediu de odihna ? Ex: dupa 3 ani de vechime, efectiv lucrata, angajatul va primi o zi de concediu in plus. Prin vechime efectiv lucrata intelegandu-se vechime totala din care se scad zile de concediu medical, concediu maternitate.
Stimata dna Stoica,
Plangere pentru abuz de incredere am facut, am numar de dosar de la Parchet. S-a dispus cercetarea penala de catre procuror, iar organele de cercetare penala(politia de la Postul de politie C) cerceteaza cazul.
Pentru amenintari va trebui sa depun plangere la sectia de politie / parchetul de pe langa judecatoria in raza carei am domiciliul sau o noua declaratie care sa completeze dosarul primei plangeri ?( exista legatura din punct de vedere juridic intre cele doua infractiuni?- lunad in calcul scopul amenintarilor, anume de a ma determina sa-mi retrag plangerea.)
PS Mentionez ca pentru infr - abuz de incredere- in sustinerea celor prezentate de mine in plagere, exista la dosar- declaratiile a doi martori, un pv relizat de organul de ancheta ce contine textele sms-urilor primite de partea vatamata de la invinuit.( mi-a trimis mesaje din care rezulta clar ca lucrurile imprumutate sunt in custodia sa)
Multumesc!
Probele care le am ar fi: desfasuratoare numere de telefon-ale rudelor mele, respectiv marturia acestora. Pana in prezent am primit amenintari prin "intermediul" unui verisor, unui prieten comun, si a sotiei mele.
Buna ziua,
In data de 26.07.2011 am depus o plangere la Postul de politie C(pe raza comunei unde s-a produs infractiunea) din jud. Cluj.
Plangerea a fost depusa pentru infractiunea de abuz de incredere.( am imprumutat niste lucruri unui vecin, care refuza sa mi le returneze). Pana azi nu am primit de la politie niciun raspuns concret, m-au informat doar ca dosarul este in lucru. De cateva zile primesc telefoane de la invinuit atat eu cat si membrii familiei mele, prin care sunt amenintat in diverse forme( imi va fi distrusa masina, imi da foc la casa etc., ca ma reclama la locul de munca, etc) ca sa-mi retrag plangerea. Dintre amenintari doar una a fost pusa-n practica de invinuit, anume o sesizare la locul meu de munca. In urma cu doua zile m-a amenintat in schimb ca va aplica o corectie sotiei mele. Astfel, as dori sa stiu:
1. Ce pot face in situatia aceasta? Sunt sanse legale de a-l potoli pe individ?
2. Unde sa ma adresez cu o noua plangere-la Postul de politie(pe raza comunei unde a avut loc infractiunea si unde am depus plangerea initiala) sau la Politia orasului pe raza caruia am domiciliul?
3. Intra sub incidenta sferei penale amenintarile acestui individ?
4. Care este durata cercetarii acestui caz, cu aproximatie?