avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prevedere Codul muncii art. 145
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prevedere Codul muncii art. 145

Avand in vedere prevederile art 145 alin(4): La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata. - se pot negocia in ccm unitate, pornind de la conditii de acordare contrare dispozitiei de mai sus, zile suplimentare de concediu de odihna ? Ex: dupa 3 ani de vechime, efectiv lucrata, angajatul va primi o zi de concediu in plus. Prin vechime efectiv lucrata intelegandu-se vechime totala din care se scad zile de concediu medical, concediu maternitate.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
adriatica123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 8 Decembrie 2015
Nu se poate pleca de la dispozitii contrare legii.
Ccm unitate a fost inregistrat la ITM( dupa aproximati 1 luna de la intrarea in vigoare a Legii 12/2015). Ccm isi produce efectele. In acest caz exista o posibilitate de a modifica prevederile, alta decat prin intermediul instantei de judecata?!
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
adriatica123, utilizator
Numai prin negociere se mai poate modifica CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)
Zile concediu serviciu dragu_stelian dragu_stelian Buna ziua! Am o intrebare legata de locul de munca. Am plecat prin demisie de la vechiul loc de munca la un nou loc de munca. Patronii de la noul loc de ... (vezi toată discuția)
Concediu 8 ore? decizie internă absurdă Shawl Shawl Va salut. La munca concediul de odihna sau medical este calculat la zi (24h) sau un anumit numar de ore? Noile reguli interne ne obliga sa recuperam 4h ... (vezi toată discuția)