artax a scris:
la proprietatea comuna este tratat si partajul, dupa NCC, cu muuuulte modificari fata de procedura partajului din Cpc in vigoare, iar pe tematica la pr. civila apare partajul, deci pe legea veche
toate conexiunile intre institutii fac ca pregatirea la civil sa fie foarte dificila, apar contradictii la tot pasul, iar la grile " alunec" fie spre ceea ce stiam din legea veche, fie spre ceea ce e conex in legea noua, dar nu se cere
poate e numai impresia mea, dar merge greu civilul...
Subscriu si eu.
Obligatiile lui L.Pop (asta am eu ) de fapt sunt ale "altora" el avand doar Rasp civ delictuala, si pe langa structura diferitaa subiectelor e noaptea mintii, autorii respectivi se dau la concurs care sa intrerpreteze ceva si mai nou si mai altfel desi nu e f diferit de vechiul cod (ex cesiunea de creanta unde dupa ce enumera n-spe mii de modalitati de a o face opozabila tertilor,concluzia e ca "de fapt acestea nu sunt veritabile modalitati ...."etc . Ipoteca pare o mica lucrare de doctorat pe care nu o pricepi fara cod langa tine.
Contractele lui Stanciulescu par asa un curs de anul intai sincer.
Timpul nu e suficient niciodata in viziunea noastra e adevarat, dar de data asta au facuto lata...uite exam nu e examenu si la final uite l pe NCC