avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca cu perioada determinata.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca cu perioada determinata.

Buna ziua,
Ce documente trebuie intocmite pentru un angajat al carui contract de munca expira in 15.05.2014. Contractul de munca a fost incheiat cu perioada determinata respectiv 3 luni.
Cand trebuie inregistrat in revisal incetarea contractului, si va rog daca ma puteti ajuta si cu articolul din codul muncii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 11 Iunie 2014
1. Art.56 (1) C.mun. - Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
..
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...


2. HG 500/2011privind registrul general de evidenta a salariatilor
Art. 3
...
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
....
i) data incetarii contractului individual de munca.

Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
....
d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;
...

In speta, la data incetarii c.i.m. - 15.05.2014 - veti completa si transmite REVISAL-ul.

3. La incetarea c.i..m., angajatorul va trebui sa-i elibereze fostului angajat urmatoarele documente:
- decizia de incetare
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj
Multumesc mult pentru raspuns, inteleg ca nu mai trebuie preaviz.
Nu se acorda preaviz la o astfel de incetare a c.i.m.
Buna seara,

Referitor la problema pusa de mine mai sus a intervenit o modificare si anume ca angajatorul doreste sa-i prelungeasca contractul initial pe inca o luna.
Este posibil asa ceva? Se poate prelungi un contract initial pe perioada determinata(3 luni) cu inca o luna? Ce documente trebuie intocmite pentru prelungire. Cand trebuie transmis in revisal prelungirea contractului initial?
Mentionez ca termenul de expirare al contractului este 15.05.2014.

va multumesc.
Da, este posibil si nu se incalca nicio prevedere legala in acest sens. In acest sens, se va incheia un act aditonal de prelungire a duratei c.i.m. cu o luna de zile.

Daca termenul de expirare a duratei este 15.05.2014 , atunci actul aditional de prelungire va incepe sa-si produca efecte de la data de 15.05.2014.
Completarea si transmiterea n REVISAL a prelungirii duratei c.i.m. se va face in termen de 19 zile lucratoare de la data de 15.05.2014.

Alte discuții în legătură

Data incetare cim Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Daca data incetare ptr cim determinat este intr-o zi nelucratoare, se inceteaza in ziua respectiva nelucratoare sau in prima zi lucratoare. Si ... (vezi toată discuția)
Incetare cim durata determinata Alis07 Alis07 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce documente se intocmesc pentru un angajat al carui contract de munca incheiat cu durata determinata expira in data de 1 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata - prelungire noiembriesm noiembriesm Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru prelungirea CIM perioada determinata. Eu as prefera sa fac un act aditional pentru prelungire, dar am vazut ... (vezi toată discuția)