avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

CONTRACT DE MUNCA INCHEIAT PE DURATA DETERMINATA,intre timp intervine concediu ingrijire copil pana la varsta de doi ani .
In perioada aflata pe ingrijire copil ,expira termenul contractului.
Persoana revine de pe CIC in data de 13.10 ac ....incetarea contractului individual se face cu data de 14.10.ac ,sau cu 13.10.....?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: nelapop , utilizator 21:22, 11 Octombrie 2012
In perioada concediului de crestere copil contractul de munca se suspenda dar, daca in acest interval intervine o cauza de drept de incetare a contractului de munca (respectiv incetarea contractului de munca pe perioada determinata prin ajungerea la termen) atunci aceasta cauza de drept va prevala si contractul de munca va inceta chiar daca persoana se afla inca in CIC.
Contractul ar fi trebuit incetat la data la care a expirat, chiar daca salariata era in cic.
Daca nu l-ati incetat atunci, solutia este sa il incetati a doua zi dupa revenire din cic. Solutia este usor riscanta...
Daca nu ati efectuat inregistrarea incetarii contractului la data stipulata in acesta va recomand sa faceti un act aditional prin care prelungiti durata contractului pana in ziua in care salariata se intoarce la munca moment in care puteti face inregistrarea fara probleme
C.i.m. a incetat de drept la data expirarii duratei entru care a fost incheiat , chiar daca a fost in CCC.. este cam tardiva ideea incheierii unui act aditional la c.i.m. ... angajatorul este pasibil de sanctiune contraventionala.
atat timp cat incetarea nu a fost inregistrata in Revisal, autoritatile nu au cum sa demonstreze ca prelungirea a fost facuta tardiv. Daca inregistreaza acum incetarea contractului de munca vor primi amenda pentru inregistrare tardiva

Alte discuții în legătură

Salariata in cic careia ii expira contractul muscalucristina muscalucristina buna ziua, am o salariata care a intrat in cic in data de 01.05.2013 iar acum pe 10.10.2013 ii expira contractul de munca. Vreau sa stiu daca ii pot ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu perioada determinata. mariusf09 mariusf09 Buna ziua, Ce documente trebuie intocmite pentru un angajat al carui contract de munca expira in 15.05.2014. Contractul de munca a fost incheiat cu perioada ... (vezi toată discuția)
Transformare cim perioada determinata in nedeterminata mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Cum pot transforma CIM din durata determinata in durata nedeterminata fara a se pierde nici o zi de lucru pentru salariat? Este suficient un act ... (vezi toată discuția)