avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare CIM

Buna ziua,

Daca data incetare ptr cim determinat este intr-o zi nelucratoare, se inceteaza in ziua respectiva nelucratoare sau in prima zi lucratoare.
Si tot asa ptr prelungire cim determinat.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 25 Mai 2012
Buna ziua !
Incetarea / prelungirea CIM se va face cu prima zi lucratoare .
Daca c.i.m. este incheiat pe durata determinata, potrivit art.56 alin.1 lit.i C.mun., acesta va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat .. prin urmare, nu vad de unde ar reiesi ziua urmatoare sau cu prima zi lucratoare .. idem si pentru prelungire ..
Inceteaza cu data imediat urmatoare ultimei zile pentru care a fost incheiat ,indiferent daca e zi nelucratoare sau lucratoare. Decizia de incetare se poate face in cel mult 5 zile lucratoare de la data expirarii CIM conform art 56 alineatul 2 din codul muncii republicat.


Pentru prelungire contract individual de munca pe perioada determinata, actul aditional se face si se dateaza cel mai tarziu in ultima zi de valabilitate a contractului individual de munca.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
georgettegan a scris:

Inceteaza cu data imediat urmatoare ultimei zile pentru care a fost incheiat ,indiferent daca e zi nelucratoare sau lucratoare. .....


Care este textul de lege acre prevede asa ceva?


.....
Pentru prelungire contract individual de munca pe perioada determinata, actul aditional se face si se dateaza cel mai tarziu in ultima zi de valabilitate a contractului individual de munca.




Va contrazice art.17 alin.5 C.mun. .. prin urmare, nu vad de unde ati dedus dvs asa ceva ...
Si cand se transmite Revisalul?

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie? - am un salariat cu CIM pe 1 luna (expira pe 20 iunie 2015) care absenteaza nemotivat din data de 12.06.2015, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal ady09 ady09 buna ziua. in cazul in care am un angajat pe perioada determinata la care data expirarii contractului a fost 01.03.2012, in cat timp trebuie facute operatiile ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu perioada determinata. mariusf09 mariusf09 Buna ziua, Ce documente trebuie intocmite pentru un angajat al carui contract de munca expira in 15.05.2014. Contractul de munca a fost incheiat cu perioada ... (vezi toată discuția)