avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare CIM

Buna ziua,

Daca data incetare ptr cim determinat este intr-o zi nelucratoare, se inceteaza in ziua respectiva nelucratoare sau in prima zi lucratoare.
Si tot asa ptr prelungire cim determinat.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 25 Mai 2012
1. incetarea c.i.m. se transmite la data incetarii c.i.m.

2. modificarea prelungirii se va transmite in termen de maxim 19 zile lucratoare de la data modificarii ...

Art. 4 din HG nr.500/2011:
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
......
d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;
......
(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
Imi cer scuze ptr insistenta:
Contractul a fost incheiat pe perioada 27.05.2011-26.05.2011 , asta inseamna ca in ziua de duminica 27.05.2012, trebuie sa-i incetez contractul in revisal si sa-l transmit la ITM.Si atunci ce fac?Vin duminica la servici sa fac incetarea in revisal si sa transmit la ITM?
Daca data incetarii cade intr-o zi nelucratoare, atunci transmiterea REVISALULUI se va opera in prima zi lucratoare ... in speta, luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie? - am un salariat cu CIM pe 1 luna (expira pe 20 iunie 2015) care absenteaza nemotivat din data de 12.06.2015, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal ady09 ady09 buna ziua. in cazul in care am un angajat pe perioada determinata la care data expirarii contractului a fost 01.03.2012, in cat timp trebuie facute operatiile ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu perioada determinata. mariusf09 mariusf09 Buna ziua, Ce documente trebuie intocmite pentru un angajat al carui contract de munca expira in 15.05.2014. Contractul de munca a fost incheiat cu perioada ... (vezi toată discuția)