bunicii mele (92 ani) i-au revenit mostenire 1/2 hectar pamant in arenda in Fetesti si o bucata de pamant in comuna Unirea, Calarasi...toate actele sunt in posesia uneia dintre cele 3 surori inca in viata, care a incercat de curand sa o convinga pe bunica mea sa-i cedeze prin notar partea. Printre alte discutii am aflat si ca surorile au facut acum mai multi ani un partaj voluntar pe pamantul din Unirea, fara sa o includa sau instiinteze pe bunica mea (tot au speram sa moara mai repede, parerea mea)... bunica are doar un cupon nominativ de privatizare+ unitati de valoare/certif de proprietate; copii dupa succesiune, sau certificatul de mostenire nus tiu pe care din pamanturi a ramas chipurile spre buna pastrare la una din surori, impreuna cu certificatele de nastere si deces ale parintilor lor. Una din surori a subliniat ca a dat multi bani sa scoata certificatele de mostenire si ca eu nu voi schimba nimic acum, totusi cumva aveau nevoie de bunica sa le dea o declaratie cum ca isi mentine parerea de a le ceda totul. Asta mi s-a parut foarte ciudat... Am incercat sa obtin informatii despre succesiunea pe pamantul de la Unirea, si anume la ce notar a fost deschisa, dar nu mi se ofera nici o informatie fara certificatele de nastere si deces ale parintilor bunicii mele... as dori sa atac cumva acel "partaj voluntar/succesiune" pentru a-i apara dreptul bunicii la o bucata din acel pamant, care ar trebui sa ramana in familie - nici nu stiu exact ce au facut, si nici nu stiu cum sa aflu mai multe informatii... Apreciez enorm orice sugestie/sfat . Multumesc
Indraznesc si eu cu o problema. In raspuns mai sus ati precizat ca legal prietenul nu are nici un drept si ca ar trebui schimbata iala apoi chemati 2 martori eventual si politia. Intrebarea mea este cum pot da intr-un timp scurt pe cineva afara dintr-un apartament care acum este pe numele meu? Ma confrunt cu o problema in familie iar raspunsul politiei era ca nu se baga, si ca ce pot face e sa vorbesc cu un avocat sa merg in instanta si sa obtin ordin de evacuare. Pe scurt, bunica mi-a vandut apartamentul ei cu uzufruct viager, in care locuieste fara acte tatal meu, aka fiul ei pe care de ani de zile tot incearca sa-l scoata din apartament. Acesta de fiecare data ameninta si ridica diferite pretentii, cu toate ca m-am oferit sa-l ajut sa mute in apartamentul lui mobila pe care vrea s-o ia. Mentionez ca nu intentionez sa il arunc in strada, tot ce i-am cerut a fost sa mearga in apartamentul lui pe care il detine in coproprietate cu mama mea, iar el refuza.Nu mi se pare normal ca politia sa nu poata interveni in astfel de cazuri, cand se poate dovedi foarte simplu cine e proprietar si cine nu, si unde are de fapt domiciliu tatal meu, si mai mult sa trebuiasca sa apelez la un avocat si sa pierd atata timp pentru un drept care mi se cuvine! apreciez orice sugestii sau sfaturi. Multumesc