avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj voluntar in lipsa unui mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj voluntar in lipsa unui mostenitor

bunicii mele (92 ani) i-au revenit mostenire 1/2 hectar pamant in arenda in Fetesti si o bucata de pamant in comuna Unirea, Calarasi...toate actele sunt in posesia uneia dintre cele 3 surori inca in viata, care a incercat de curand sa o convinga pe bunica mea sa-i cedeze prin notar partea. Printre alte discutii am aflat si ca surorile au facut acum mai multi ani un partaj voluntar pe pamantul din Unirea, fara sa o includa sau instiinteze pe bunica mea (tot au speram sa moara mai repede, parerea mea)... bunica are doar un cupon nominativ de privatizare+ unitati de valoare/certif de proprietate; copii dupa succesiune, sau certificatul de mostenire nus tiu pe care din pamanturi a ramas chipurile spre buna pastrare la una din surori, impreuna cu certificatele de nastere si deces ale parintilor lor. Una din surori a subliniat ca a dat multi bani sa scoata certificatele de mostenire si ca eu nu voi schimba nimic acum, totusi cumva aveau nevoie de bunica sa le dea o declaratie cum ca isi mentine parerea de a le ceda totul. Asta mi s-a parut foarte ciudat... Am incercat sa obtin informatii despre succesiunea pe pamantul de la Unirea, si anume la ce notar a fost deschisa, dar nu mi se ofera nici o informatie fara certificatele de nastere si deces ale parintilor bunicii mele... as dori sa atac cumva acel "partaj voluntar/succesiune" pentru a-i apara dreptul bunicii la o bucata din acel pamant, care ar trebui sa ramana in familie - nici nu stiu exact ce au facut, si nici nu stiu cum sa aflu mai multe informatii... Apreciez enorm orice sugestie/sfat . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:21, 14 Aprilie 2013
Poate nu s-a facut partajul. Mergeti la primarie si vedeti daca acestea mai sunt in rolul bunicilor sau nu.
Daca nu mai sunt in rolul bunicilor, cereti sa va arate actele care au stat la baza transferului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune carmensorin carmensorin Buna ziua, tatal sotului meu a decedat in 1976 la varsta de cateva luni, dupa moartea lui soacra mea a cedat impreuna cu ceilalti sase frati casa parinteasca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire! ol-i ol-i In cazul in care bunica mea a murit lasandu-i unchiului meu(fratele lui tata),o parte din avere mai exact casa,anexa gospodareasca, pamant e agricol etc....dar ... (vezi toată discuția)