avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
tatal sotului meu a decedat in 1976 la varsta de cateva luni, dupa moartea lui soacra mea a cedat impreuna cu ceilalti sase frati casa parinteasca fratelui mai mic...dar pamanturile bunicilor au fost impartite ca pe vremuri pe vorbe fara acte, sotului meu ii revenea cam 2500 de metri, acum fratii tatalui s-au razgandit si nu-l mai lasa sa inchida acea bucata, precizez ca succesiunea dupa bunici nu s-a facut fiecare a luat ce a vrut,fiind 7 frati, acum cand vrea si sotul sa construim ceva pe acea bucata care se spunea ca ii revine....nu mai sunt deacord fratii tatalui sai dea acel lot de pamant....titlul de proprietate este pe numele bunicii, adica a mamei socrului meu decedat, care este si dansa la randul ei decedata
As dori sa stiu daca sotul meu poate deschide succesiunea pentru a se face imparteala corecta si fara ca nimeni sa se supere.....daca deschide el actiunea de succesiune suporta el toata cheltuiala sau la sfarsit se imparte intre toti mostenitorii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 14:19, 20 Iunie 2011
Sa faca sotul la notar cerere de deschidere a succesiunii.Notarul ii va convoca pe toti.Doar ca treb sa aiba certif de deces ale bunicilor.
Trebuie deschisa succesiunea intai dupa cei 2 bunici (se pot face 2 succesiuni intr-un sg act),apoi dupa parintii sotului.Cheltuielile vor fi suportate astfel:
-la succesiunea dupa bunici- in cote egale cu toti fratii tatalui
-la succesiunea dupa parintii sotului va plati doar sotul daca este singurul fiu.
Dupa deschiderea succesiunii se poate face fie un partaj voluntar,la notar,caz in care toti mostenitorii se inteleg,fie o iesire din indiviziune in instanta pt stabilirea cotelor-parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)
Mostenirea de la tatal meu frentescuandreea frentescuandreea buna ziua tatal meu a decedat in urma cu 3 ani.as vrea sa stiu dac eu fac la mostenirea lui din partea strabunicilor mei asta pentru ca si bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Contestatie mostenire razvanz razvanz Buna Ziua! As dori sa ma ajutati cu o informatie. Fratii bunicii mele au impartit pamantul parintilor lor in parti egale, fara ca bunica mea sa fie ... (vezi toată discuția)