In cazul in care bunica mea a murit lasandu-i unchiului meu(fratele lui tata),o parte din avere mai exact casa,anexa gospodareasca, pamant e agricol etc....dar in aceelasi timp si tatalui meu dar fara acte cum se proceda inainte le facea rol.....(sau le trecea la cap.Tatal meu a inceput o constructie in 199 0pe o bucata de pamant pe care nu are acte nici el dar nici fratele lui,si-a mai ramas si niste bucatii de pamant agricol pe care nu au niciunul dinte ei acte!.. Exista un act de intretinere pe care la facut bunica mea unchului meu dar pe ce am specificat mai inainte un imobil,anexa gospodareaca,pamant agricol...Mentionez ca am fost la un notar public impreuna cu taatl meu si m a imputernicit pta putea prezenta eu in numele lui in vederea ridicarii tuturor actelor! specific ca bunicii sunt decedatii si nu sa facut taxa de succesiune!......multumec tuturor celor care imi vor raspunde la acest mesaj!
Urmweaza sa deschideti succesiunea dupa bunica si sa vedeti ce bunuri mai existau la momemntul decesului in patrimoniul acesteia intrucit tatal dv. are dreptul la 1/2 din acestea
Poate nu am fost destul de explicita bunica mea facut inainte de-a muri unchiului meu si sotia acestuia un act de intretinere(asta sa intamplat in anul 1990),,,apoi a murit si bunicul..dar dupa cum am spus a mai ramas pamant care nu afost trecut in acel act! pe aceea bucata de pamant tatal meu a inceput o costructie dar numai poate coninua sa o ridice pt ca nu are niciun act (are niste declaratii de la vecinii din dreapta si stanga) in care mentioneza ca acel pamant a fost al tatei!sau mai bine zis ca se invecineza daca nu m-am exprimat eu corect! .....poate ma lamuriti ca nus tiu de unde sa incep... sunt fff dezorientata!....ar trebui sa se faca taxa de succesiune si de aici sa se vada ces i cum!?.....taatlui meu i sa dat o copie la vremea respectiva a acelui act de intretinere in care specifica cea nume ai laasa unchiului meu iar restul fiului meu(taatl meu))eu nu am vazut acel act deoarece eram prea mica dar nici nu il mai gasesc as putea sa gasesc o copie dupa el?.......pot oare la notariat sau notarul carea facut acel act la vremea raespectiva?!.....multumesc ff mult celor care imi vor raspunde si scuze!......multumesc ca exista si astfel de oamenii in Romania!(acum cand totul se plateste)!
Pt ca tatal (si unchiul dvs ) sa capete certificatul de mostenitor, care tine loc de titlu de proprietate, trebuie facuta succesiunea dupa bunica si dupa bunic.
Bunica era proprietara pe tot? Mostenise ea terenul inainte? Pt ca daca nu, contractul de intretinere trebuia semnat si de bunic. Altfel e nul.
Daca unchiul se intelege cu tatal dvs. ( sau cu dvs. daca aveti procura) e foarte bine, mergeti la notar, cu toate documentele pe care le aveti. Daca nu va intelegeti mergeti in instanta, pt partaj judiciar. Contractul de intretinere s-a facut la notar? Atunci exista si in arhiva notarului respectiv.
Intr-adevar va poate ajuta notarul la care doriti sa deschideti succesiunea.
Bunica era mostenitoarea !.....Da contractul sa facut la n notar.mai bine zis a fost dus notarul acasa si nici nu asemnat bunica mea ea stiind carte a pus degetul.In concluzie as putea scoate o copie dupa acel act de intretinere?!...Nu se poate discuta cu el e cale amiabila de aceea si tatal meu m-a imputernicit pe mine pt a merge mai departe!.....dar daca bunica e decedata din 1990 se mai poate rezolva ceva?!...multumesc fffmult!
Da. Puteti scoate oricate copii legalizate de arhiva doriti dupa acel act ! Locul de unde le obtineti este Camera Notarilor Publici din raza teritoriala respectiva! Mergeti la camera , faceti o cerere , depuneti imputernicirea si copie dupa actul dvs de identitate si dupa datele bunicii! La camera se vor cauta actele intocmite la notariatul de stat avand ca parte pe bunica dvs si vi se vor elibera copii legalizate!B-)
Succes!