avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, intabulare, iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, intabulare, iesire din indiviziune

Buna seara. In urma decesului bunicului meu, tatal meu a mostenit o bucata de pamant din partea bunicului pe care ne am construit o casa. Acum a decedat si tatal meu , vreau sa stiu este vreo posibilitate ca unchiul meu adik fratele tatalui sa ma poata alunga de pe bucata aia de pamant sa ma dea afara din casa mea??? zice k vrea sa faca iesirea de sub succesiune si intabularea...ca daca nu mergem la notar cand vrea el ne da in judecata...de ce? cine are de platit ce si cat?...va rog un raspuns multumesc mult
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 19:53, 18 Mai 2014
dacă nu mai sunt și alți moștenitori ai bunicului ori alte circumstanțe, atunci unchiul are dreptul la jumătate din acel teren și casa e construită și pe terenul lui.
ținând cont de ceea ce ați scris, eu zic că o să ajun geți în instanță, unde e foarte probabil că se va decide ca el să primească contravaloarea în lei a cotei sale (ori în natură, dacă mai există și alte bunuri în masa succesorală)
pai bucata pe care mi am construit eu casa este mostenirea tatalui din partea bunicului...unchiul meu are si el bucata lui de mostenire din partea bunicului...acum nu ar trebui sa I revina mamei mele adik sotiei decedatului..unchiul ce treaba mai are cu mostenirea tatalui?
Numai dvs si mama sunteti mostenitoarele tatalui dvs, nu inteleg de ce va temeti de unchi. Cand tatal dvs a mostenit buncata de teren, fratii au dezbatut mostenirea dupa tatal lor, a intabulat apoi terenul pe numele lui ? Autorizatia de constructie e pe numele tatalui dvs ?
Se pare ca nu din moment ce unchiul vrea sa iasa din indiviziune , inseamna ca terenul nu e impartit.
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
gi-jane2, moderator
unchiul nu are nici un drept de mostenire dupa tatal dvs. respectiv fratele sau, dvs. si mama dvs. deschideti succesiunea dupa tatal dvs., daca doriti. Unchiul poate face ce vrea dar nu pe proprietatea dvs. Succes!
mostenirea este dezbatuta dar terenul ink nu este intabulat pe numele lui, autorizatia de constructie este pe numele tatalui. cat costa de facut intabularea?.. va multumesc

Alte discuții în legătură

Mostenire Maria 32 Maria 32 Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)
Probleme cu succesiunea MIRCEA STANCULEA MIRCEA STANCULEA Am si eu o problema legata de succesiune. Bunicul meu a decedat in 2003 iar sotia lui(bunica mea) traieste si acum. Tatal meu,care mai are un frate,a ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)