Va rugam sa emiteti un punct de vedere cu privire la modalitatea de acordare a voucherelor intr-o primarie. Valoarea de 1.450 lei se acorda indiferent de timpul lucrat, cu alte cuvinte daca salariatul a lucrat 4 luni intr-un an in cadrul institutiei, primeste tot 1.450 lei, sau primeste suma in mod proportional 1.450 : 12 = 121 lei/luna x 4 luni = 484 lei. Voucherele se acorda doar salariatilor care la data platii sunt angajati, sau si celor care au fost angajati.
Bună ziua!
Este legală acceptarea unui dosar de înscriere la un concurs de ocupare a unei funcții contractuale de conducere , într-o instituție publică, a unei persoane care are calitatea de pensionar și vârsta de 67 de ani?
De menționat este faptul că respectiva persoană, după pensionarea pentru limită de vârstă, a participat la un concurs ( în cadrul aceleași instituții) pentru ocuparea pe o perioadă determinată de 3 ani, a unei funcții de execuție și a promovat acest concurs( acel contract individual de muncă încheiat pe perioadă determinată de 36 de luni, urmând a expira în luna mai a acestui an).
Bună ziua! Se poate acorda indemnizația de hrană , personalului angajat într-un spital public, pe cardul pe care se acorda contravaloarea tichetelor de masă, până la 31 decembrie 2017?
Bună ziua. Întrebarea mea este: Conform prevederilor din Codul Muncii , coroborate cu prevederile Legii 1/ 2011, un profesor de sport poate avea încheiate cu doi angajatori diferiți, câte un contract individual de muncă, cu normă întreagă ( 8 ore)? Mulțumesc
Buna ziua. Întrebarea mea este: Cum se calculează ( la ce se aplică si care este procentul care se aplică) sporul pentru acordarea vizei CFP, urmare aplicării prevederilor OUG.20 din 8 iunie 2016?
Buna ziua. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Un pensionar pentru limita de varsta, poate participa la un concurs de ocupare a unui post vacant si nu temporar vacant( conform pregatirii sale bineinteles) din cadrul institutiei publice de unde s-a pensionat?
2. Pentru ce perioada poate fi incheiat un contract individual de munca, pentru pensionarul ( pensionat pentru limita de varsta conform L.263/2010, cu modificari si completari ulterioare)care participa la concursul de ocupare a unui post vacant si nu temporar vacant?
Mentionez ca am studiat prevederile Codului Muncii-Republicat in 2011 cu modificari si completari referitoare la cumulul pensiei cu salariul( art.83) si L 134/2014 care abroga unele prevederi din L329/2009 si inca nu sunt lamaurita in ceea ce priveste durata contractului individual de munca in speta prezentata mai sus. Va multumesc.