avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate livialupu

Activitate livialupu

Va rugam sa emiteti un punct de vedere cu privire la modalitatea de acordare a voucherelor intr-o primarie. Valoarea de 1.450 lei se acorda indiferent de timpul lucrat, cu alte cuvinte daca salariatul a lucrat 4 luni intr-un an in cadrul institutiei, primeste tot 1.450 lei, sau primeste suma in mod proportional 1.450 : 12 = 121 lei/luna x 4 luni = 484 lei. Voucherele se acorda doar salariatilor care la data platii sunt angajati, sau si celor care au fost angajati.
Vă rog , dacă se poate, temeiul legal.Mulțumesc.
Bună ziua!
Este legală acceptarea unui dosar de înscriere la un concurs de ocupare a unei funcții contractuale de conducere , într-o instituție publică, a unei persoane care are calitatea de pensionar și vârsta de 67 de ani?
De menționat este faptul că respectiva persoană, după pensionarea pentru limită de vârstă, a participat la un concurs ( în cadrul aceleași instituții) pentru ocuparea pe o perioadă determinată de 3 ani, a unei funcții de execuție și a promovat acest concurs( acel contract individual de muncă încheiat pe perioadă determinată de 36 de luni, urmând a expira în luna mai a acestui an).
Bună ziua! Se poate acorda indemnizația de hrană , personalului angajat într-un spital public, pe cardul pe care se acorda contravaloarea tichetelor de masă, până la 31 decembrie 2017?
Răspuns la discuția Contract individual de muncă
Multumesc!
Bună ziua. Întrebarea mea este: Conform prevederilor din Codul Muncii , coroborate cu prevederile Legii 1/ 2011, un profesor de sport poate avea încheiate cu doi angajatori diferiți, câte un contract individual de muncă, cu normă întreagă ( 8 ore)? Mulțumesc
Buna ziua. Întrebarea mea este: Cum se calculează ( la ce se aplică si care este procentul care se aplică) sporul pentru acordarea vizei CFP, urmare aplicării prevederilor OUG.20 din 8 iunie 2016?

Mulțumesc.
Buna ziua. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Un pensionar pentru limita de varsta, poate participa la un concurs de ocupare a unui post vacant si nu temporar vacant( conform pregatirii sale bineinteles) din cadrul institutiei publice de unde s-a pensionat?
2. Pentru ce perioada poate fi incheiat un contract individual de munca, pentru pensionarul ( pensionat pentru limita de varsta conform L.263/2010, cu modificari si completari ulterioare)care participa la concursul de ocupare a unui post vacant si nu temporar vacant?
Mentionez ca am studiat prevederile Codului Muncii-Republicat in 2011 cu modificari si completari referitoare la cumulul pensiei cu salariul( art.83) si L 134/2014 care abroga unele prevederi din L329/2009 si inca nu sunt lamaurita in ceea ce priveste durata contractului individual de munca in speta prezentata mai sus. Va multumesc.