avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate MirceaBatranul

Activitate MirceaBatranul

Da, probabil ca nu se mai justifica. Insa sper ca toata ancheta sa nu dureze mai mult de un an.

Totusi, daca ajung la o intelegere cu proprietarul real (firma de asigurari), o voi putea inmatricula si circula cu ea? Ancheta va putea continua, dar presupun ca dispare cauza pentru care e sechestrat automobilul.

O ultima intrebare... Tinind cont ca am semnat contractul in Germania se poate aplica art. 937 alin 3: "Dacă bunul pierdut sau furat a fost cumpărat dintr-un loc ori de la o persoană care vinde în mod obişnuit bunuri de acelaşi fel ori dacă a fost adjudecat la o licitaţie publică, iar acţiunea în revendicare a fost introdusă înăuntrul termenului de 3 ani, posesorul de bună-credinţă poate reţine bunul până la indemnizarea sa integrală pentru preţul plătit vânzătorului" sau e valabil doar pentru contractele semnate pe teritoriul Romaniei?
Multumesc pentru raspuns. Voi astepta concluziile anchetei (care pot dura intre 6 luni si citiva ani) :-(

Daca proprietarul real (asiguratorul) solicita restituirea autoturismului, voi incerca sa-i propun sa o cumpar de la el, pentru o suma mai mica. Insa cum aflu cui solicita restutirea si cine este asiguratorul? Fac o cerere la Procuratura, la Politie?
Am cumparat un autoturism din Germania. L-am introdus in RO si la RAR s-a constatat ca apare in baza Interpol e furat, iar actele autoturismului au fost falsificate. Acum autoturismul e sechestrat in sediul politiei. Intrebarea este daca pot acum sau dupa finalizarea anchetei sa fac o intelegere cu proprietarul real (sau asiguratorul sau) si sa cumpar masina de la el ( tinind cont ca si costurile de repatriere sint mari, sper sa considere ca este avantajos pentru ambele parti, iar eu decit sa pierd tot, mai bine sa platesc ceva in plus).
" efectuarea concediului de odihnă - reprezintă suma de bani ce revine salariaţilor pentru perioada concediului de odihnă, care se calculează ca medie a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul şi nu poate fi mai mică decât valoarea totală a drepturilor salariale cuvenite pentru perioada respectivă;"

(Sursa: [ link extern ] #)

Asadar, se refera la salariul brut din cele trei luni anterioare.