avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare auto furat, propunere de intelegere cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare auto furat, propunere de intelegere cu proprietarul real

Am cumparat un autoturism din Germania. L-am introdus in RO si la RAR s-a constatat ca apare in baza Interpol e furat, iar actele autoturismului au fost falsificate. Acum autoturismul e sechestrat in sediul politiei. Intrebarea este daca pot acum sau dupa finalizarea anchetei sa fac o intelegere cu proprietarul real (sau asiguratorul sau) si sa cumpar masina de la el ( tinind cont ca si costurile de repatriere sint mari, sper sa considere ca este avantajos pentru ambele parti, iar eu decit sa pierd tot, mai bine sa platesc ceva in plus).
Cel mai recent răspuns: MirceaBatranul , utilizator 21:59, 21 Decembrie 2015
Initial asteptati concluziile autoritatilor
Exista posibilitatea ca asiguratorul sa solicite restituirea bunul mobil
Multumesc pentru raspuns. Voi astepta concluziile anchetei (care pot dura intre 6 luni si citiva ani) :-(

Daca proprietarul real (asiguratorul) solicita restituirea autoturismului, voi incerca sa-i propun sa o cumpar de la el, pentru o suma mai mica. Insa cum aflu cui solicita restutirea si cine este asiguratorul? Fac o cerere la Procuratura, la Politie?
Verificarile in astfel de situatii sunt de lunga durata,perioada in care vehiculul este restrictionat de la circualtia pe drumurile publice
Analizati responsabil daca dupa ce vehiculul este depozitat o perioada de cativa ani,fara intretinere,etc se mai justifica eventuala achizitie a acestuia
Da, probabil ca nu se mai justifica. Insa sper ca toata ancheta sa nu dureze mai mult de un an.

Totusi, daca ajung la o intelegere cu proprietarul real (firma de asigurari), o voi putea inmatricula si circula cu ea? Ancheta va putea continua, dar presupun ca dispare cauza pentru care e sechestrat automobilul.

O ultima intrebare... Tinind cont ca am semnat contractul in Germania se poate aplica art. 937 alin 3: "Dacă bunul pierdut sau furat a fost cumpărat dintr-un loc ori de la o persoană care vinde în mod obişnuit bunuri de acelaşi fel ori dacă a fost adjudecat la o licitaţie publică, iar acţiunea în revendicare a fost introdusă înăuntrul termenului de 3 ani, posesorul de bună-credinţă poate reţine bunul până la indemnizarea sa integrală pentru preţul plătit vânzătorului" sau e valabil doar pentru contractele semnate pe teritoriul Romaniei?
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
MirceaBatranul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata ! liv.savu liv.savu Buna seara ! Ma confrunt cu o problema foarte delicata si am nevoie de niste sfaturi de la persoane specializate . Am cumparat o masina , care in urma ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa mai astept?!....exista perioada de prescriptie?! iultonnik iultonnik Am mai prezentat in cadrul forumului problema mea....adica am cumparat la inceputul lunii octombrie 2010 o masina cu acte si 2 chei si numere rosii care ... (vezi toată discuția)
Refuzul inmatricularii unui autoturism costa1964 costa1964 am achizitionat un autoturism care a fost inmatriculat provizoriu in Romania pe o perioada de 90 de zile de catre cel de la care am cumparat-o ,dupa ... (vezi toată discuția)