avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate Flo_pana

Activitate Flo_pana

Va multumesc pentru raspuns si mai ales pentru motivarea in drept! Exista posibilitatea sa cer eu radierea firmei (daca am demisionat din functia de administrator) daca societatea de recuperari va cere la tribunal angajarea raspunderii mele in solidar cu ceilalti administratori care au urmat dupa mine dar care insa nu au avalizat biletele la ordin? Ma gandesc ca din punct de vedere legal eu nu mai am treba cu societatea respectiva? adica ma pot incadra la "orice persoana interesata"?Asta pentru a scurta cat mai mult un proces inutil. Va multumesc inca o data pentru un raspuns atat de bine motivat!
societatea a fost dizolvata in 2009 la cererea Oficiului registrului comertului pentru nedepunerea bilantului la registru, dar nu a fost numit niciun lichidator deci nu a fost lichidata. La data respectiva eu demisionasem de mult. La registrul comertului este mentionata hotararea tribunalului si din 2009 nu s-a mai intamplat nimic pana in 2012 cand banca a cerut falimentul. influenteeaza in vreun fel acest aspet garantia personala constituita prin bilet la ordin?
In 2006 am avalizat doua bilete la ordin cu mentiunea "fara protest" constituind o garantie personala pentru o societate comerciala la care eram administrator pentru o linie de credit care era scadenta in 2007. Cu mult inainte (aproximativ 9 luni) de a deveni scadenta linia, am demisionat iar banca a declarat exigibil creditul abia in 2008 si nu a mai facut nimic pana in februarie 2012 cand a introdus o actiune la tribunal pentru declararea falimentului. Am aflat ulterior ca, dupa demisia mea societatea a mai depus de 2 ori bilatul pe profit dar nu si la registrul comertului care a solicitat si obtinut in tribunal dizolvarea societatii in 2009. Pana in februarie 2012 banca nu a facut nimic sa recupereze creanta iar in vara 2012 a vandut creanta unei societati de recuperari (fapt confirmat in scris de catre banca) care pretinde acum sa recupereze creanta cu penalitati de la mine intrucat am avalizat cele 2 bilete la ordin. Fostul consilier juridic al societatii la care lucram mi-a spus ca s-a prescris actiunea impotriva mea (probabil motivul pentru care banca a vandut creanta) intrucat a trecut prea mult timp si singura posibilitate sa recupereze suma de la mine este plata de buna voie. Am comunicat aceasta opinie societatii de recuperari la ultimul apel telefonic si ulterior am fost sunat de un avocat al societatii de recuperari care m-a informat ca nu este adevarat ca s-a prescris intrucat am avalizat biletele la ordin "fara protest" si ca oricum se vor substituii bancii in actiunea de la tribunal privind falimentul si vor cere angajarea raspunderii patrimoniale ca unul dintre fostii administratori ai societatii, raspundere care nu s-a prescris chiar daca banca nu a indeplinit nici un act de executare silita de la scadenta declarata in 2008 (nu in 2007 cum reiese din contract) si pana in 2012 cand a introdus actiunea impotriva societatii pentru faliment. Are dreptate avocatul firmei de recuperari? Care este termenul de prescriptie a garantiei personale constituite prin avalizarea unui bilet la ordin cu mentiunea "fara protest"? Se mai poate angaja raspunderea mea daca am demisionat din 2007?
locuiesc la ultimul etaj al unui bloc racordat la sistemul de incalzire centralizat si din cauza interventiilor asupra instalatiei efectuate de diversi proprietari (modificari neautorizate constand in adaugarea de calorifere suplimentare, schimbarea nr de elementi, incalziri prin pardoseala) am ramas fara caldura. am sesizat inca din 2008 asociatia de proprietari si tot ce a facut pana in prezent a promis ca va inlocui complet coloanele dar nu a rezolvat problema. Am facut sesizare la furnizorul de utilitati si ulterior la primarie si de fiecare data administratorul isi lua angajamentul scris ca va remedia "la vara" si in 2009 si in 2010 si in 2011, fara insa a efectua nici o lucrare. primaria a dispus in scris remedierea defectiunilor ( in caz contrar vor fi amendati) insa conducerea asociatiei refuza remedierea defactiunilor bazandu-se pe refuzul unui proprietar care solicita ca inainte de a efectua interventii asupra instalatiei sa se obtina avizul furnizorului. in prezent se ocupa cu schimbul de scrisori cerand instructiuni cum sa procedeze. am solicitat asociatiei sa ma scuteasca de la plata cheltuielilor de incalzire insa asociatia refuza intrucat ar mari costurile pentru ceilalti proprietari. primaria a recomandat sa actionez asociatia in judecata insa dupa ce am consultat 3 avocati recomandati de diversi prieteni, nici unul nu a gasit temei legal (articol de lege pentru motivarea actiunii) in baza careia sa solicit instantei sa fiu scutit de la plata caldurii. este normal sa platesc incalzirea daca nu beneficiez de caldura fapt confirmat in scris de 3 institutii ale statului? stie cineva un articol de lege, hotarare, ordin care ma poate ajuta?