avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nu am caldura, asociatia refuza sa repare instalatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nu am caldura, asociatia refuza sa repare instalatia si nici nu vrea sa ma scuteasca de la plata incalzirii pana la remedierea defectiunilor.

locuiesc la ultimul etaj al unui bloc racordat la sistemul de incalzire centralizat si din cauza interventiilor asupra instalatiei efectuate de diversi proprietari (modificari neautorizate constand in adaugarea de calorifere suplimentare, schimbarea nr de elementi, incalziri prin pardoseala) am ramas fara caldura. am sesizat inca din 2008 asociatia de proprietari si tot ce a facut pana in prezent a promis ca va inlocui complet coloanele dar nu a rezolvat problema. Am facut sesizare la furnizorul de utilitati si ulterior la primarie si de fiecare data administratorul isi lua angajamentul scris ca va remedia "la vara" si in 2009 si in 2010 si in 2011, fara insa a efectua nici o lucrare. primaria a dispus in scris remedierea defectiunilor ( in caz contrar vor fi amendati) insa conducerea asociatiei refuza remedierea defactiunilor bazandu-se pe refuzul unui proprietar care solicita ca inainte de a efectua interventii asupra instalatiei sa se obtina avizul furnizorului. in prezent se ocupa cu schimbul de scrisori cerand instructiuni cum sa procedeze. am solicitat asociatiei sa ma scuteasca de la plata cheltuielilor de incalzire insa asociatia refuza intrucat ar mari costurile pentru ceilalti proprietari. primaria a recomandat sa actionez asociatia in judecata insa dupa ce am consultat 3 avocati recomandati de diversi prieteni, nici unul nu a gasit temei legal (articol de lege pentru motivarea actiunii) in baza careia sa solicit instantei sa fiu scutit de la plata caldurii. este normal sa platesc incalzirea daca nu beneficiez de caldura fapt confirmat in scris de 3 institutii ale statului? stie cineva un articol de lege, hotarare, ordin care ma poate ajuta?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 11:38, 9 Septembrie 2011
Va sugerez sa adunati toate interventiile facute la asociatie, la primarie, la furnizor..., sa contestati prima lista de plata care sa contina si costul agentului termic si sa solicitati raspuns scris de la presedintele asociatiei.
Apoi cautati un avocat care sa formuleze actiunea in instanta pe baza acestui ultim raspuns al presedintelui.
@Flo_pana
Interesant este ce v-a raspuns furnizorul de agent termic. Ma gandesc ca poate nu trebuie sa se schimbe coloanele de distribuire a agentului termic, ci doar facuta o reechilibrare, poate o aerisire a coloanelor....oricum ceva mai simplu care nu ar necesita sume mari de bani.

Cum adica ati ramas fara caldura? Teava verticala nu este calda deloc? S-a retezat pur si simplu fizic teava de caldura?
Toate caloriferele din apartament sunt la fel de reci?
Vecinii dv. de la ultimul etaj sufera din aceeasi pricina.
Vecinul de dedesupt are aceeasi problema?
Pentru ca la un asemenea fenomen cum il descrieti dv., nu puteti fi singurul care suferiti din aceasta cauza, trebuie ca si vecinii dv. sa sufere degradarea confortului termic iarna? Ei ce spun? Ati facut o petitie catre furnizor, catre primarie impreuna cu vecinii sau numai dv., ca un caz izolat?

Intr-adevar nu puteti fi scutit de plata caldurii, mai ales daca nu aveti repartitoare si caldura se imparte la pausal, dar puteti ca, impreuna cu vecinii dv. sa faceti presiune pe administrator si pe conducerea asociatiei sa se ocupe de aceasta problema. Nu-i lasati cu o singura intrebare si un singur raspuns evaziv. Stati pe capul lor zilnic daca se poate, impreuna si cu ceilalti vecini care va impartasesc necazul, pana vor catadicsi sa rezolve aceasta problema.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
elga50, moderator
Domnul adriantot are dreptate mai ales ca in instanta puteti dovedi cu doi martori ca nu beneficiati de caldura ... :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața ! de vreov 5 ani aceeași problemă .locuiesc ... DAIO DAIO Bună dimineața ! De vreov 5 ani aceeași problemă .Locuiesc într-un bloc la etajul 7 /8. Vecinul de deasupra nu mai locuiește în apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie cor_mariana cor_mariana buna seara am rugamintea daca ma puteti ajuta referitor la urmatoarea situatie: pe timp de iarna in apartament sant max 12-15 grade; cu toate acestea ... (vezi toată discuția)
Obligat la plata caldurii pe care nu o primesc... elenadenisa elenadenisa Buna ziua! Am o problema fara iesire, din cate mi-am dat seama pana acum. Din toamna anului 2012, locuiest cu chirie, la etajul 9/9 intr-un bloc din ... (vezi toată discuția)