avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate cosminsalagean

Activitate cosminsalagean

Răspuns la discuția OUG 114 art. 66
Codul CAEN principal este 7112 si reprezinta peste 90% din venit. As vrea sa stiu daca si domeniul proiectarii instalatiilor - a tevilor, intra in ordonanta de urgenta sau este obligatoriu proiectare in constructii civile? Multumesc !

viorel55 a scris:

Trebuie neaparat sa aiba un CAEN (principal sau secundar) dintre cele prevazute in ordonanta ! Deasemenea activitatea majoritara trebuie "directionata" direct sau prin "similitudine" cu activitatea prevazuta de acel CAEN in proportie >80%. Evident si in facturi, prestatiile trebuie nominalizate intr-un anume fel. Va atrag atentia insa ca simpla prezenta a unui astfel de CAEN in lista de CAEN-uri a firmei dumneavoastra (cu sau fara activitate) va obliga ca toti salariatii sa fie cu salariu minim de 3000 lei . Asa ca daca nu aveti certitudinea unei activitati constante pe acel CAEN este periculos, in sensul ca veti ramane cu limita salariului minim la 3000 pentru toti salariatii, fara insa sa va mai bucurati de facilitati. Revenirea la salariu minim de 2080 nu mai este posibila. Asa ca trebuie sa va ganditi bine pentru ca aceste facilitati sunt niste arme cu doua taisuri.

Discuție OUG 114 art. 66
Daca o firma are codul caen 7112 ( activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea ), iar domeniul de activitate este proiectarea tevilor unei fabrici ( nu proiectarea peretilor, ci instalatia de care are nevoie o fabrica pentru a produce bere, smantana, ciocolata) va beneficia aceasta de ordonanta de urgenta ? Trebuie obligatoriu sa faca proiectare contructii civile ?
Multumesc!
Răspuns la discuția OUG 114 art 66
L
Discuție OUG 114 art 66
Daca o firma are codul caen 7112 ( activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea ), iar domeniul de activitate este proiectarea instalatiilor ( a tevilor nu a peretilor ) unei fabrici ( ex : constructia unei fabrici de bere, lapte. ciocolata ) beneficiaza de ordonanta de urgenta ? Trebuie obligatoriu sa faca proiectare contructii civile ?
Multumesc !
Eu nu am platit nici o factura, nu stiu cum se calculeaza prejudiciile in asemenea caz dar pierd o gramada de timp deoarece deja am fost de multe ori la ei la sediu, plus multe reclamatii la telefon . Plus ca daca le-am zis ca semnatura ii falsa ei au zis ca nu fac ei ancheta pentru ce zic eu, ca ei nu se ocupa cu asa ceva . Iar eu trebuie sa dovedesc ca sunt nevinovat si sa cheltui si mai mult timp si bani . Mi se pare putin ciudat. Ce inseamna : '' Tot ce se cere in instanta se timbreaza la valoarea solicitata!!!! '' Va multumesc !

Am semnat un contract la o firma pentru serviciul de internet. Dupa o luna si ceva in care nu s-a intamplat nimic am fost la ei si le-am zis ca nu mai vreau nimic . In contract scrie ca acesta este valabil doar cu procesul verbal de instalare . Mie nu mi s-a facut asa ceva dar mi-au facut ei fara sa stiu pentru serviciul de televiziune si m-am trezit dupa 7 luni cu facturi emise pe numele meu . Au semnat ei iar acum trebuie tot eu sa le demonstrez ca eu sunt nevinovat si ca greseala ii a lor . Si vreau sa ii dau in judecata . Daca cer daune 10000 de lei trebuie platita ceva taxa speciala ? Va multumesc .
As dori sa stiu pasii care trebuie facuti pentru a da in judecata o firma . Ce taxe trebuie platite si pe unde trebuie mers . Va multumesc !
Daca o sa incep demersurile necesare iar intre timp firma de cablu o sa imi anuleze contractul, o sa pot continua ceea ce am inceput sau tot ce am facut pana atunci o sa fie fara nici un rost ? . Dupa anularea contractului se mai poate face ceva ? Desi m-as mira sa il anuleze deoarece de un an si ceva incerc si nu s-a rezolvat nimic. Totusi as dori un raspuns. Va multumesc.
Cer sfatul in legatura cu o problema pe care o am si de un an de zile nu am reusit sa o rezolv. In luna mai a anului 2010 a venit un baiat la mine la usa si a intrebat daca nu doresc serviciile de la o anumita firma de tv. cablu si internet. Am fost de acord sa am doar serviciul de internet iar pentru aceasta mi s-a facut un contract in care apare clar ca doresc doar acest lucru. Dupa o luna si jumatate am fost la sediu la ei sa ma interesez ce se intampla deoarece nu a mai venit nimeni la mine sa imi instaleze serviciul cerut. Ei nu mi-au gasit contracul iar de inregistrat in calculator nu era inregistrat nimic, asa ca le-am zis ca renunt la contract, adica renunt la ceva ce pentru ei era inexistent. M-am trezit apoi cu o factura in posta de la ei dupa 5 luni in care mi se cerea sa platesc factura emisa pe numele meu. M-am dus la ei sa ma interesez ce ii cu factura facuta. Mi-au zis ca este pentru serviciul de televiziune . Le-am spus ca la mine nu a venit nimeni sa imi faca un proces verbal de instalare si ca sunt curios daca ei il au . Am facut cerere sa vad si eu procesul verbal si am fost instiintat dupa aproape un an ca s-a gasit procesul verbal iar cand l-am vazut si eu, am vazut si semnatura falsa si faptul ca apare serviciul de cablu instalat .Un contract nu este valabil decat cu procesul verbal de instalare iar pentru aceasta s-a facut unul pe numele meu fals. S-a gresit in procesul verbal de instalare pana si serviciul pe care il doream initial. Am fost la cei ei la sediu in incercarea de a anula contractul dar nu am reusit. Raspunsul lor a fost ca se poate anula doar prin hotarare judecatoreasca. De un an de zile tot incerc si nimic. Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac. Daune se pot cere pentru asa ceva ? Va multumesc.