Va trebui sa ne dati si alte detalii ... exista litigii la care se achita taxa de timbru la valoare, altele la care e o taxa fixa sau altele scutite de taxa de timbru. In unele litigii trebuie indeplinita o procedura prealabila, conciliere, etc. In functie de obiectul litigiului dedus judecatii se stabileste instanta competenta. Asadar, deocamdata nu va putem ajuta, reveniti.
Am semnat un contract la o firma pentru serviciul de internet. Dupa o luna si ceva in care nu s-a intamplat nimic am fost la ei si le-am zis ca nu mai vreau nimic . In contract scrie ca acesta este valabil doar cu procesul verbal de instalare . Mie nu mi s-a facut asa ceva dar mi-au facut ei fara sa stiu pentru serviciul de televiziune si m-am trezit dupa 7 luni cu facturi emise pe numele meu . Au semnat ei iar acum trebuie tot eu sa le demonstrez ca eu sunt nevinovat si ca greseala ii a lor . Si vreau sa ii dau in judecata . Daca cer daune 10000 de lei trebuie platita ceva taxa speciala ? Va multumesc .
Eu nu am platit nici o factura, nu stiu cum se calculeaza prejudiciile in asemenea caz dar pierd o gramada de timp deoarece deja am fost de multe ori la ei la sediu, plus multe reclamatii la telefon . Plus ca daca le-am zis ca semnatura ii falsa ei au zis ca nu fac ei ancheta pentru ce zic eu, ca ei nu se ocupa cu asa ceva . Iar eu trebuie sa dovedesc ca sunt nevinovat si sa cheltui si mai mult timp si bani . Mi se pare putin ciudat. Ce inseamna : '' Tot ce se cere in instanta se timbreaza la valoarea solicitata!!!! '' Va multumesc !