avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... infirmatii despre darea in judecata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

infirmatii despre darea in judecata

As dori sa stiu pasii care trebuie facuti pentru a da in judecata o firma . Ce taxe trebuie platite si pe unde trebuie mers . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cosminsalagean , utilizator 23:25, 12 Septembrie 2011
Va trebui sa ne dati si alte detalii ... exista litigii la care se achita taxa de timbru la valoare, altele la care e o taxa fixa sau altele scutite de taxa de timbru. In unele litigii trebuie indeplinita o procedura prealabila, conciliere, etc. In functie de obiectul litigiului dedus judecatii se stabileste instanta competenta. Asadar, deocamdata nu va putem ajuta, reveniti.
Am semnat un contract la o firma pentru serviciul de internet. Dupa o luna si ceva in care nu s-a intamplat nimic am fost la ei si le-am zis ca nu mai vreau nimic . In contract scrie ca acesta este valabil doar cu procesul verbal de instalare . Mie nu mi s-a facut asa ceva dar mi-au facut ei fara sa stiu pentru serviciul de televiziune si m-am trezit dupa 7 luni cu facturi emise pe numele meu . Au semnat ei iar acum trebuie tot eu sa le demonstrez ca eu sunt nevinovat si ca greseala ii a lor . Si vreau sa ii dau in judecata . Daca cer daune 10000 de lei trebuie platita ceva taxa speciala ? Va multumesc .
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
cosminsalagean, utilizator
In primul rand trebuie sa existe un prejudiciu clar si va adresati instantei competente!
Daca e de natura penala va adresati parchetului sau politiei!

Daca nu consultati un avocat din zona!

Tot ce se cere in instanta se timbreaza la valoarea solicitata!!!!
Roland Mindrila, Avocat
Eu nu am platit nici o factura, nu stiu cum se calculeaza prejudiciile in asemenea caz dar pierd o gramada de timp deoarece deja am fost de multe ori la ei la sediu, plus multe reclamatii la telefon . Plus ca daca le-am zis ca semnatura ii falsa ei au zis ca nu fac ei ancheta pentru ce zic eu, ca ei nu se ocupa cu asa ceva . Iar eu trebuie sa dovedesc ca sunt nevinovat si sa cheltui si mai mult timp si bani . Mi se pare putin ciudat. Ce inseamna : '' Tot ce se cere in instanta se timbreaza la valoarea solicitata!!!! '' Va multumesc !

cosminsalagean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru in contencios administrativ mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Vreau sa introduc o actiune in Tribunal la contencios si am vazut in legea 554/2004 ca trebuie sa platesc taxa de timbru. Imi poate spune cineva ... (vezi toată discuția)
La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)
Intalnirea de conciliere Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O societate de asigurari a refuzat plata unui dosar de dauna pentru motive tehnice. Doresc sa ii actionez in instanta si pt asta am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)