Multumesc pentru raspuns! Intradevar este cetatean roman. Deci daca si-ar cumpara bilet de avion spre Romania nu i-ar da voie sa paraseasca Anglia fara procura respectiva?
Buna ziua! Am tot cautat pe forum ceva informatii legate de subectul ce ma intereseaza dar nu am gasit nimic :(, asa ca m-a vad nevoit sa deschid un topic.
Cumnatul meu e minor (16 ani) si locuieste cu parintii in Anglia cu drept de sedere. Iar problema e urmatoarea, el ar vrea sa vina in Romania singur pentru a putea sta mai mult timp, inaintea parintilor si sa se intoarca o data cu ei inapoi in UK, deci poate calatori singur la varsta pe care o are? Multumesc anticipat!
Multumesc inca o data! Am aflat si eu intre timp exact ceea ce spuneai si tu, confirmat direct de cei de la Registrul Comertului ieri dimineata (vineri). Dar de ce notarii nu spun ca nu este nevoie de semnatura lor pe un asemenea contract? Nasoala treaba cu notarii romani isi fac o imagine aiurea de tot pentru un comision de nimic :(. Dar in cazul in care asi vrea sa imi faca o inputernicire, sau cum se cheama acea hartie prin care asi avea aceelasi drepturi cu proprietarul? Care sunt demersurile? Cu stima, B. Bogdan!
Multumesc de raspuns, interesant. Si pe scurt a ceea ce am inteles eu, un neinitiat in ale dreptului, contractul de comodat este valabil chiar daca acesta a fost semnat doar de catre partile implicate fara prezenta unui notar, dar este recunoscut si de celelalte institutii ale statului? Daca de exemplu, daca ma voi duce la Registrul Comertului cu acest contract semnat doar de mine si socrul meu, nu voi fi trimis "la joaca":D, spunand ca ei nu il recunosc daca nu a fost semnat in prezenta notarului? Multumesc inca o data pentru raspuns!
Vreau sa inchei un contract de comodat intre mine si socrul meu, pentru a-mi putea deschide o societeate cu sediul in imobilul aflat in proprietatea socrului meu iar eu voi fi singurul proprietar al firmei, asa ca e nevoie de acest contract. Prin urmare, acest contract se poate face numai la notariat? Nu este valabil daca este semnat doar de catre mine (comodatar) si socrul meu (comodatant )?