avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate calatori un minor neinsotit in Europa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate calatori un minor neinsotit in Europa

Buna ziua! Am tot cautat pe forum ceva informatii legate de subectul ce ma intereseaza dar nu am gasit nimic :(, asa ca m-a vad nevoit sa deschid un topic.
Cumnatul meu e minor (16 ani) si locuieste cu parintii in Anglia cu drept de sedere. Iar problema e urmatoarea, el ar vrea sa vina in Romania singur pentru a putea sta mai mult timp, inaintea parintilor si sa se intoarca o data cu ei inapoi in UK, deci poate calatori singur la varsta pe care o are? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: janinam , utilizator 22:22, 17 Iulie 2007
Poate calatori singur ,cu insotitor de bord sau fara , cu procura legalizata in ambele limbi (engleza -romana) din partea parintilor ,cu reglementarea cine are grija de el in Ro si unde va sta . Inteleg ca e cetatean roman.
Multumesc pentru raspuns! Intradevar este cetatean roman. Deci daca si-ar cumpara bilet de avion spre Romania nu i-ar da voie sa paraseasca Anglia fara procura respectiva?
Nu cred.
vezi art.2 alin.2 din Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate.
in speta este vorba de o declaratie autentificata de un notar public ( nu este vorba despre procura)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii de catre un minor ToleaStefan ToleaStefan Buna ziua , Fiul meu urmeaza sa mearga in vacanta in SUA , el a primit viza turistica . El este minor ( are 17 ani si 5 luni ) , eu si mama lui suntem deacord ... (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani,poate iesi din tara fara insotitor? alexandra2000 alexandra2000 Buna ziua.Fiica mea a fost chemata de verisoara ei in italia luna viitoare,dar ea nu poate veni dupa ea si nici eu sau tatal ei nu o putem duce.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate ruxandralider ruxandralider Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de \"viza de flotant \" si isi doreste ... (vezi toată discuția)