Buna ziua! Am tot cautat pe forum ceva informatii legate de subectul ce ma intereseaza dar nu am gasit nimic :(, asa ca m-a vad nevoit sa deschid un topic.
Cumnatul meu e minor (16 ani) si locuieste cu parintii in Anglia cu drept de sedere. Iar problema e urmatoarea, el ar vrea sa vina in Romania singur pentru a putea sta mai mult timp, inaintea parintilor si sa se intoarca o data cu ei inapoi in UK, deci poate calatori singur la varsta pe care o are? Multumesc anticipat!
Poate calatori singur ,cu insotitor de bord sau fara , cu procura legalizata in ambele limbi (engleza -romana) din partea parintilor ,cu reglementarea cine are grija de el in Ro si unde va sta . Inteleg ca e cetatean roman.
Multumesc pentru raspuns! Intradevar este cetatean roman. Deci daca si-ar cumpara bilet de avion spre Romania nu i-ar da voie sa paraseasca Anglia fara procura respectiva?
vezi art.2 alin.2 din Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate.
in speta este vorba de o declaratie autentificata de un notar public ( nu este vorba despre procura)