avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate ramtibel

Activitate ramtibel

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Buna seara, in primul rand mult succes tuturor celor ce sustin examenul de primire in profesia de avocat. In al doilea rand se poate sa imi spuneti de pe ce editie a cartii lui Udroiu invatati? Eu am editia din 2010 ce cuprinde si modificarile aduse prin Legea 202/2010 si nu mi-am achizitionat editia din 2011, consultand succint pe aceasta din urma am observat referirile la Noul Cod Civil, mai exista si alte diferente semnificative? Va rog daca le are cineva sau a studiat poate de pe ambele sa ma edifice :) Ma alatur si eu celor ce au solicitat grile, daca se poate sa mi le trimiteti si mie pe adresa de email ramtibel@yahoo.com. Va multumesc anticipat:)
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
boboc imi poti spune de unde ai aflat de intrarea in vigoare a codului de procedura civila pe 1 iunie? ce parere aveti, va intra si acesta in tematica? bine ar fi daca am afla tematica de examen intr-un timp util. spor in continuare tuturor
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Pentru Penal General si eu am Mitrache dar as dori sa achizitionez si o alta carte, in timpul facultatii studiasem de pe cartea doamnelor Zolyneak si Michinici, dar este din 1999:( In ceea ce priveste Procedura Penala eu invat dupa Theodoru si sunt extrem de multumita, iar la Procedura Civila de pe Tabarca si Ioan Les. Cartea domnului Udroiu cum este?
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Personal am cartea domnului profesor Tudorel Toader, eu o recomand, este la obiect, cuprinde numeroase exemple si spete pentru fiecare infractiune, iar continutul este concis. Infractiunile sunt tratate explicit si rareori am simtit nevoia sa consult si alta carte, in acest caz alegand un cod penal comentat. Cu toate acestea sunt persoane care recomanda alti autori. Imi pare rau ca nu pot numi cativa pentru tine, deoarece nu mai am si alte carti la aceasta disciplina, doar cea mentionata si codul comentat. Alte pareri? Dar la celelalte materii ce tratate, monografii, etc folositi?
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Aceste carti de sinteza, sunt asa cum reiese din denumire extrem de succinte, anul acesta una din spetele la procedura civila, fac referire la aceasta materie deoarece aici a fost cel mai greu, cuprindea o exceptie care se regaseste doar in tratatele de specialitate. Personal am achizitionat si eu una din aceste carti de sinteza si mai cunosc persoane care au invatat dupa ele, dar nu sunt suficiente. Examenul devine din ce in ce mai greu, iar pentru promovare este necesar un studiu mai aprofundat. Insist este doar o parere a unei persoane care a achizitionat aceste sinteze, dar le-am abandonat deoarece sunt prea succinte.
Răspuns la discuția Arenda si executarea silita
Cu tot respectul, daca nu stiti de ca va exprimati atunci? Daca nu aveti cunostiinte juridice, va exprimati in virtutea inertiei?
Răspuns la discuția Arenda si executarea silita
Puteti sa imi spuneti care este temeiul legal? Daca contractul de arenda este incheiat anterior celui de vanzare cumparare, de ce noul proprietar nu il va respecta, avand in vedere ca arenda este o varietate a contractului de locatiune ? Un contract de inchiriere inregistrat si pe o perioada mai mare de 3 ani trebuie respectat de noul proprietar. Va multumesc anticipat.
Buna ziua, as dori sa gasesc raspuns la o intrebare, situatia este urmatoarea : un teren agricol este arendat, conform legii in vigoare, inregistrat la primarie si asa mai departe, deci din punct de vedere legal indeplineste toate conditiile de fond si de forma. Acest teren urmeaza sa fie vandut in urma unei licitatii publice, dupa ce proprietarula a fost executat silit. Noul cumparator va fi obligat sa respecte contractul de arenda? Mentionez ca contractul de arenda este incheiat pe o perioada de 8 ani.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
felicitari celor care au promovat, sa ne vedem si sa ne auzim cu bine la probele urmatoare:)
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
:O:O:O este ceva incredibil, pur si simplu, sa dureze atatea luni pana sa afiseze rezultatele finale, initial am crezut ca am facut eu o confuzie, ma gandeam ca poate este legat de examenul de definitivat. foarte frumos din partea ta ca ii sustii si anunti pe alti prieteni, mai rar in domeniul nostru:)