avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate Marieta85

Activitate Marieta85

Multumesc din suflet pentru sfaturi, dar din pacate am ajuns deja la un expert topografic. Acesta a constatat ca niciun desen nu este in regula, ca totul este facut anapoda...si trebuie sa revina la prima parcelare care s-a facut pe tarlaua respectiva...mai exact trebuie sa refaca totul incepand din anul 1998. Am mare noroc deoarece ambii proprietari legali care au fost initial, sunt de partea mea si sunt dispusi sa imi acorde tot sprijinul ca sa nu fiu nevoita sa ma mut pe o alta parcela. Asadar cred ca totul depinde de topo si de cat noroc am.
Va multumesc mult inca odata si daca apar ceva nelamuriri pe parcurs am sa va contactez.
multumesc mult pt tot, In cursul zilei de azi voi incerca sa iau legatura cu aceasta doamna.
ok. Va multumesc mult pentru tot sprijinul acordat. Astept sa primesc si acele detalii despre care ati vorbit, dupa care v-as ruga( daca stiti ) sa-mi dati si numele soft-ului respectiv. Va multumesc inca o data!
Multumesc mult ca m-ati linistit putin. Adevarul este ca suma de 2000 euro/100mp care mi-a cerut-o, este infinit de ireala pentru amplasarea terenului respectiv. Terenul asa cum am mai spus este foarte departe de orice sursa de utilitati (pana si de apa potabila). Pretul achitat de mine la incheierea contaractului de vanzare - cumparare (400 euro/ arie) a fost unul real, deoarece terenul respectiv era utilizat strict pentru cultara a platelor (porumb si grau) . Mi-am dat si eu seama ca suma ceruta de catre dansa este un real santaj.
Nu, nu sunteti indiscreta... ma bucur ca exista oameni care au buna vointa spre a ma ajuta. Terenul a fost achizitionat pe baza unui contract de vanzare cumparare incheiat la Notarul Public. Si din acest punct de vedere este inca o problema, deoarece nici notarul nu a sesizat ca topul care imi apartine este exact numarul top al drumului (conform desenului "doamnei"), iar in contract este vorba despre teren arabil extravilan. Deci potrivit desenului "doamnei" eu am cumparat drumul (care din pacate nu a fost declarat la Primarie ca fiind cale de acces desi pe TOATE desenele figureaza ca fiind drum - desene facute de catre topografi fara ca acestia sa iasa la fata locului si vada realitatea - desene facute in birourile acestora). Nu a fost declarat ca fiind drum deoarece proprietarul in drept al suprafetei alocate ca fiind cale de acces, sustine ca drumul este provenit dintr-un alt nr. top, fapt recunoscut si de catre proprietarii terenurilor invecinate, din ale caror topuri s-au scos ariile pentru drum.
De cateva zile de cand schitele se afla in lucru la topografi s-a constatat ca exista si acea suprafata de teren alocata drumului si topograful care a intocmit schita doamnei nu a urmarit CF-ul mama din care topuri provine drumul; i-a fost mai comod (daca este tocmai cel mai potrivit cuvant) sa deseneze un drum din topul meu. Topografii care imi intocmesc momentan desenul (repozitionarea mea si a ternurilor invecinate mie) au descoperit din cf-ul mama provenineta drumului si greasa facuta de topograful "doamnei".
Dupa ce am cumparat terenul eu l-am declarat la Primarie (Registrul Agricol) , conform Extrasului CF si a incheierii primte de la OCPI, ca fiind teren arabil extravilan, dupa care m-am inscris la Finantele Publice locale unde de altfel am platit si impozit aferent acestui teren pe anul acesta integral.
Eu am lucrat o vreme in cadrul unui birou notarial... si avand in vedere ca m-am lovit de o sumedenie de asemenea situatii, parerea mea este sa faceti acel act aditional, deoarece presupun ca in cadrul antecontractului este prevazut si faptul ca pierdeti suma achitata cu titlu de avans daca nu achitati diferenta de pret pana la data de ... Acel act aditional nu consta mult... deoarece este o suma care intra integral in bugetul notarului... asa ca daca aveti noroc veti achita o suma cuprinsa intre 50 si 100 lei, dar veti dormi linistit noaptea... In ziua de azi nu este cazul sa mergem pe incredere intr-o persoana care pana la un punct se arata binevoitoare...
Conform desenului care il detine doamna este in proprietate dansa.... dar dupa cum am mai spus... toate desenele sunt gresite si momentan se lucreaza la repozitionarea tuturor terenurilor aflate in zona respectiva. Am incercat sa port o discutie cu aceasta doamna (chiar si in prezenat avocatului dansei) prin care i-am propus ca suport eu integral costul pentru repozitionarea parcelelor plus un alt lot de teren (care ar valora de doua ori mai mult decat cel in cauza), ea neavand fireste constructie, cultura de plate, etc. dar dansa refuza cu vehementa sa accepte aceasta oferta. Conform desenului care l-am primit eu de la Cadastru in momentul achizitionarii terenului sunt si eu proprietara pe aceeasi parcela .... Va multumesc mult pt ajutor
Multumesc mult. Rugamintea mea este daca se poate sa ma informati daca pot sa ma astept la cel putin unul dintre lucrurile cu care am fost amenintata in cadrul " discutiei amialbile" (sechestrul bunurilor aflate pe terenul respectiv (bunurile mele) sau cu o diferenta de 2.000 Euro pe 100mp, iar in caz contrar cu puscarie datorita ocuparii abuzive a terenului dansei.

o zi buna!
Buna ziua,

La inceputul acestui an am achizitionat un teren la un pret derizoriu de 100 Euro/ mp., deoarece nu se afla in apropierea lui nicio sursa de utilitate. Fostul proprietar al terenului in cauza a "rezolvat" un topograf care sa imi indice exact locul care sa il ocup, dar din pacate greseala mea a fost ca nu am cerut niciun act doveditor al acestei delimitari. Aveam doar un singur desen de la cadastru al amplasarii terenului in sine. Fiind in proprietate legala asupra terenului in cauza am inceput sa fac diverse constructii pe el (exceptand casa, deoarece nu am obtinut inca autorizatia de constructie). Acum.. insa... a venit "de nicaieri" o oarecare "doamna" despre a carei existenta nu au cunostinta miciunul dintre vecini sa isi revendice dreptul de proprietate asupra aceluiasi teren, inscris insa intr-un alt CF, doar pe baza unui desen intocmit de un topograf autorizat. Doamna in cauza m-a asigurat ca eu am achizitionat drumul (singura cale de acces din zona), nefiind in cunostinta a legii ca drumurile nu sunt proprietati private.
Primul loc in care m-am oprit a fost OCPI unde dupa o sumedenie de desene studiate s-a constatat ca atat desenul primit de mine inainte de achizitie, cat si cel al doamnei in cauza sunt gresite, deoarece intr-un anume top al nimanui si nerevendicat de nimeni « s-a stocat » o suprafata de teren putin mai mare decat cea aflata in acte in proprietatea mea. Tot asa s-a concluzionat si faptul ca drumul in cauza nu a fost declarat ca fiind cale de acces la Primarie, asadar toate desenele trebuie refacute. Doamna respectiva nu a mai avut rabdare cateva zile pana la solutionarea dosarului de catre topografii implicati, asftel ca am fost convocata la o « discutie amiabila » (daca o pot numi asa) la cabinetul avocatului dansei, unde am fost amenintata cu sechestrul bunurilor aflate pe terenul respectiv (bunurile mele) sau cu o diferenta de 2.000 Euro pe 100mp, iar in caz contrar cu puscarie datorita ocuparii abuzive a terenului dansei. Terenurile (al meu si al doamnei) exista ca si suprafata insa ca si amplasament nu se stie unde este, DEOCAMDATA.

Va multumesc mult si astept cu nerabdare un sfat juridic sau o cale legala de solutionare a problemei mele.